G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PALERİUM AVM´YE REKOR ZİYARETÇİ

PALERİUM AVM´YE REKOR ZİYARETÇİ

Palerium AVM İşletme Müdürü Musa Keskin, Plalerium AVM´nin 2 yıl içerisinde 18 Milyon Beş yüz Bin Ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

 

 

Palerium AVM İşletme Müdürü Musa Keskin, Plalerium AVM´nin 2 yıl içerisinde 18 Milyon Beş yüz Bin Ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Keskin, Palerium Avm´nin sadece bir Alışveriş Merkezi olmaktan ziyade Kültür ve Sanat Merkezi olduklarını da belirterek çalışmalarını ve hizmetlerini anlattı.

Malumunuz olduğu üzere alışveriş merkezleri, o şehrin veya bölgenin ticari ve ekonomik hayatına katkıda bulunmak üzere inşa edilmiş mekânlardır. İki ayrı üniversitenin İşletme Yönetimi Bölümü ve iktisat Bölümleri olmak üzere iki üniversite bitirmiş ve iktisat alanında doktora yapan bir yönetici olarak bu konuda uzun uzadıya bir şeyler anlatmam mümkün. Ancak AVM´ler, zaten birincil amaç olarak iktisadi gerekçelerle kurulduğu için, bu konudaki açıklamalar, belki sadece bizim hedefimize ne kadar ulaştığımızın bir göstergesi olarak bir ekonomi haberi olabilir. Ben bu konuyu ileri bir tarihe öteleyip, farklılık yarattığımızı düşündüğüm ve yukarıda bahsettiğim diğer alanlardaki çalışmalarımız hakkında bilgi sunmak istiyorum.

               Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne, işletmesi  ise Yeni ses Turizm´e ait olan Palerium AVM 01 Mayıs 2014 tarihinde açıldıktan 4 ay sonra, 19 Eylül 2014 tarihinde Palerium´a Genel Müdür olarak getirildim. Bu göreve gelir gelmez, kamudaki 21 yıllık yöneticilik tecrübemi, uzun yıllardır aldığım eğitimleri ve 14 senedir Erzurum´da yaşayan bir kişi olarak tanıdığım Erzurum´u harmanlayarak profesyonel bir yönetim anlayışı uygulamaya çalıştım. AVM´lerin sadece ticaret yapılan yerler değil, çok sayıda ziyaretçisi olan mekânlar olması nedeniyle aynı zamanda o yörenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşantısına da katkısı olması gerektiği yönünde bir misyon ve vizyon ile yönetim anlayışımı ve sistemimi kurdum. Bu maksatla, görevde bulunduğum 2 sene zarfında, AVM içinde sanatsal ve kültürel faaliyetler kapsamında, ismini aşağıda saydığım kişi ve kuruluşlardan hiç bir ücret talep etmeden aşağıdaki faaliyetleri icra ettirdim:

- Tortum Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve öğretim üyelerince Resim Sergisi

- Üniversite ve Ervak işbirliği ile, Eski Erzurum Fotoğrafları Sergisi

- Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerince Kişisel Resim Sergisi

- Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve öğrencilerince 2 ayrı zamanda daha Resim Sergisi

- Bir özel kreş tarafından 3 ayrı zamanda Resim ve Ebru Sergisi

- Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Resim Kursu öğrencileri Resim Sergisi

- Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, Vakıf ve Sanat konulu Resim Sergisi

- Fesih Özyurt´un kişisel Resim Sergisi

- Yakutiye Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2 ayrı zamanda Filografi Sergisi

- Çağlayan Bilim, Kültür ve sanat Derneği Fotoğraf Sergisi

- Özel Eğitim Uygulama Merkezi Resim Sergisi

- Haşim Efe kişisel Resim Sergisi

- İsmail Cem Odabaşı İp sanatı Sergisi

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü El sanatları ve Resim Sergisi

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Dünya Çocuk Hakları Günü Şenlikleri (2 sene üst üste)

- Dünya Kadınlar Günü Resim Sergisi (2 sene üst üste)

- Kitap okuma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir kitabevine, ücretsiz olarak 3 ay boyunca hafta sonları kitap sergisi ve satışı imkanı

- Yine kitap okuma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, yaz tatili boyunca alışveriş yapan müşterilerimize kitap hediye etme kampanyası düzenlenmiştir.

- Halkımızın sevdiği bir yazar olan Hikmet Anıl Öztekin okuyucularıyla buluşturularak kitap imza günü etkinliği düzenlenmiştir.

- Özellikle gençlerin sevdiği sanatçılar olan Aydilge ve Yüksek Sadakat grubuna AVM´mizde farklı zamanlarda konser düzenletilmiştir.

- Ramazan aylarında; çocuklar için Hacivat-Karagöz oynatılarak, ortaoyunu ve semazen gösterileri düzenlenmiştir.

Alışveriş Merkezi olmanın yanında, aynı zamanda bir Kültür ve Sanat Merkezi olarak icra ettiğimiz bu faaliyetlere ek olarak, Sosyal Destek ve sosyal Sorumluluk Projelerimiz kapsamında ise yine tamamen ücretsiz olarak;

- Erzurum Vergi Dairesine, halkımızı vergi konusunda bilgilendirmek ve vergi ile ilgili sorunlarına cevap verebilmek amacıyla süreleri 1´er ayı bulacak şekilde  5 ayrı zamanda stand açtırılmıştır.

- İl Sağlık Müdürlüğüne Kanser Günü nedeniyle stand yeri verilmiştir.

- Yine İl Sağlık Müdürlüğüne, halkımızı tuz tüketimi ve sigarayı bırakma konusunda bilgilendirmek amacıyla stand yeri verilmiştir.

- Kızılay Bölge Müdürlüğüne, kan bağışı için 4 kez yer tahsis edilmiştir.

- Sosyal Güvenlik Kurumuna, halkın konu ile ilgili sorularına yardımcı olma amacıyla 3 ayrı zamanda yer tahsis edilmiştir.

- İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Diyabetliler Günü nedeniyle stand açtırılmıştır.

- İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Akciğer Kanseri farkındalık standı açtırılmıştır.

- Yine İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Organ Bağışı standı açtırılmıştır.

- Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne, Tüketici Hakları Günü nedeniyle bilgilendirme standı açtırılmıştır.

- Tıp Fakültesi öğrencilerince, diyabete dikkat çekmek amacıyla, şeker ölçümü standı açtırılmıştır.

-  Emniyet Trafik Şube Müdürlüğüne, Trafik haftası etkinlikleri amacıyla yer tahsis edilmiştir.

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Engelliler Haftası  nedeniyle farkındalık standı açtırılmıştır.

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele amaçlı farkındalık standı açtırılmıştır.

- Palandöken Kaymakamlığının organize ettiği Dünya Engelliler Gününde, engelli çocuklar AVM´mizde misafir edilmiş, oyuncaklardan ve bowlingden ücretsiz yararlandırılarak hoşça bir gün geçirmelerine katkıda bulunulmuştur.

- Palandöken Kaymakamlığı ile işbirliği içerisinde, yaklaşık 100 dar gelirli çocuk AVM´mizde misafir edilmiş, ücretsiz hamburger vb. yiyecek ve içecek ikram edilmiş, oyun ve eğlence merkezimizde vakit geçirmeleri sağlanmış, ücretsiz sinema  izlemeleri ve bowlingden yararlanmaları sağlanmıştır.

               Palerium AVM´yi, açıldığı günden bugüne kadar 18.500.000 (onsekiz milyon beşyüz bin) kişi ziyaret etmiştir. Erzurum halkımızın ayağına getirdiğimiz ve düzenleyenlere destek verdiğimiz bu faaliyetlerin, Erzurum´un sosyal yaşantısına önemli bir katkı sunduğunu değerlendiriyorum. Eminim çok sayıda kişi belki de ilk defa bizim AVM´mizde fotoğraf ve resim sergisi gezme imkânı buldu. Sevdiği bir yazarla sohbet imkânı yakaladı. Güzel sanatlara ilgi duyan bazı kişilerin bizim düzenlediğimiz sergiler sayesinde güzel sanatlar alanlarında çalışma ve eserler üretme azminin arttığına bizzat şahit oldum.

Yaklaşık 20 senedir resim yapan ancak hiç sergi açma cesaretini gösterememiş bir sanatçı ile konuşarak, ilk sergisini Palerium AVM´de açmasına vesile oldum. Bu desteklerimizi ve çalışmalarımızı gören Erzurumlu bir  şairimizin, ilk şiir kitabının tanıtımı için bizden destek istemesi de beni gururlandıran bir olay olmuştur. Bu şairimizin kitabını da çok yakında AVM´mizde tanıtma ve okuyucusuyla buluşturma imkânı sunacağız. Bazı çocuklarımızın ailelerinin maddi yetersizliğinden dolayı çocuğuna sunamadığı, bazı çocuklarımızın da ailesi olmamasından dolayı alamadığı ve genelde çocuklar için çekici olan; eğlence merkezine gelme, atlı karıncaya ve çarpışan arabalara binme, bowling oynama, 3 boyutlu film izleme, hamburger yeme gibi tatları hayatlarında ilk defa tattırdığımız çocuklarımız oldu.

Vatandaşlarımızın SGK´ya, Vergi Dairesine, Ticaret İl Müdürlüğüne, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne gitmeden, bu kurumların yetkililerinin, vatandaşlarımızın çeşitli konulardaki sorularına cevap verebilecek şekilde ayaklarına gelmesine aracı olduk. Palerium AVM olarak şehrin ekonomik hayatına yaptığımız katkıyı ve hizmeti, bu ve benzeri faaliyetlerle sürdürmek ve süslemek bizi mutlu etmektedir. 

               Benzer etkinlik ve faaliyetlerimizi önümüzdeki süreçte de devam ettireceğiz. Siz değerli basın mensuplarımızın vereceği destek, Erzurum´umuzun kültürel ve sosyal faaliyetlerine yaptığımız katkı bağlamında bizleri gururlandıracaktır. diyerek sözlerine son verdi. 



Anahtar Kelimeler: PALERİUM REKOR ZİYARETÇİ
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli