G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Paralel şirketlerden devlete 14 milyonluk satış

Paralel şirketlerden devlete 14 milyonluk satış

Paralel örgütün 2 şirketinin sadece 2013 ve 2015 yılları arasında devlete 14 milyon liradan fazla satış yaptığı belirlendi

Akit TV´nin araştırmacı gazetecilik programı Arka Plan paralel örgütün halen kamu kurum ve kuruluşlarından beslendiğini ortaya koyan çarpıcı belgelere ulaştı.

Akit Gazetesi İstihbarat Müdürü Murat Alan ve Haber Müdürü Kenan Kıran´ın birlikte hazırlayıp sunduğu Arka Plan Programında MASAK´ın hazırladığı FETÖ şirketlerine ilişkin dikkat çekici bir rapor gündeme geldi. MASAK´ın yaptığı araştırmada paralel yapı şirketlerinin halen Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına cihaz ve hizmet satışı yaptığı ortaya çıktı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 26.11.2015 tarihli Analiz Raporunda, paralel yapı soruşturması firari sanıklarından Konya Mevlana Üniversitesi eski Rektörü Bahattin Adam´ın kardeşi Aydın Adam´ın, örgütün firari MİT İmamı Murat Karabulut´la akraba olduğu, ortak şirketleri bulunduğu, bu şirketler üzerinden kamuya mal ve hizmet satışı yapıldığı ifade edildi. Almanya´da olduğu belirlenen Aydın Adam´ın, ?Lumina Forensics, Adam Gıda, Medtek Güvenlik, Medtek Savunma, Tarpak, Tülipa..?nın da arasında olduğu bir çok şirkette yüzde yüz hissedar yada ortak konumunda olduğu ifade edildi.

 

SATIŞ DEVAM ETMİŞ

Raporda sakıncalı şirketlerden Medtek´in 2012-2014 arasında EGM Eğitim Daire Başkanlığı, EGM Kriminal Lab. Daire Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi, Jandarma Genel Komutanlığı, EGM İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı, Güvenlik Daire ? Strateji Geliştirme ve Destek Şube Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Polis Akademisinin de arasında olduğu stratejik pek çok kamu kurumuna ürün ve hizmet satışı yaptığı vurgulandı. MASAK incelemesinde şüpheli şirketle ilgili ?Medtek Güvenlik Şirketine ait mal ve hizmet satışlarının bir kısmı Devlet´e ait Güvenlik birimlerine yapılmaktadır. Aydın Adam´a ilişkin dosya bağlantıları göz önüne alındığında bu durumun risk oluşturabileceği düşünülmektedir. Şirketin Kamu Kurumlarına yönelik yaptığı satışlar toplamı 5 milyon 23 bin 147 TL´dir.? ifadelerine yer verildi.

2015´TE BİLE HIZ KESMEMİŞLER

Raporda ismi geçen Kare-UC Eğitim şirketiyle ilgili önemli bilgilere yer verildi. Takip edilen şirketin 2012´de güvenlik birimlerine mal ve hizmet satışı yapmaya başladığı, raporun hazırlandığı 2015´in sonu itibariyle satış yapmayı sürdürdüğü vurgulandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı, Kriminal Daire Başkanlığı, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulunun da arasında olduğu güvenlik birimlerine onlarca kalem hizmet satışı yapıldığı belirtildi. Raporda şirketin belirtilen tarihler arasında 9 milyon 227 bin liralık mal ve hizmet satışı gerçekleştirdiği, bu satışların 8 milyon liradan fazlasının anılan kurumlara yapıldığı kaydedildi.

SADECE KAMUYA 8 TRİLYON

MASAK raporunda şirketle ilgili şu ifadeler kullanıldı:

?Kare-Uc Eğitim şirketine ait mal ve hizmet satışlarının bir kısmı Devlet´e ait Güvenlik birimlerine yapılmaktadır. Aydın Adam´a ilişkin dosya bağlantıları göz önüne alındığında bu durum risk oluşturabileceği düşünülmektedir. Şirketin kamu kurumlarına yönelik yaptığı satışların toplamı 8 milyon 488 bin 405 TL´dir.?

Adam´a ilişkin yapılan araştırmada tespit edilen ilişkili bir diğer şirketin ise Nanotech Güvenlik olduğu, bu firmanın da Emniyet, Jandarma Genel Komutanlığı, MSB İlaç Fabrikası Komutanlığı gibi stratejik kurum ve kuruluşlara 1 milyon 409 bin liralık satış yaptığı vurgulandı. 44 sayfalık raporda ismi geçen şirketlerin Gülenist firmalar olduğu, bir kısmının Bankasya´nın için boşaltılmasında kullanılan 4 şubeden yoğun kredi kullandıkları vurgulandı.

belge1

(Yeni Akit Gazetesi) 

untitled-1-copy-111.jpg



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli