G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ramazan´da beslenme uyarısı

Ramazan´da beslenme uyarısı

Erzurum Özel Buhara Hastanesi Beslenme ve Diyetetik uzmanı Rabia Özsaygın, ?Ramazan Ayı Ruhen ve Bedenen Arınma, Yani ?DETOKS SÜRECİ´ Olarak da Düşünülebilir?

Erzurum Özel Buhara Hastanesi Beslenme ve Diyetetik uzmanı Dr. Rabia Özsaygın, beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin en belirgin olduğu dönemlerden birinin Ramazan Ayı olduğunu söyledi.

Özsaygın, yaklaşan Ramazan Ayı öncesi yaptığı açıklamada, ?Doğru bir beslenme tarzı ve doğru planlanmış egzersizlerle metabolizmanın yavaşlamasını engelleyerek, Ramazan Ayı´nı sağlıklı ve kilo almadan geçirmek mümkün? dedi. Ramazan´ın gelmesi ile birlikte uzun süreli açlık durumu, ara öğünlerin ortadan kalkması ve toplam öğün sayısının azalmasına bağlı olarak metabolizmanın yavaşlama eğilimi gösterdiğini ve kilo kontrolünün zorlaştığını kaydeden Özsaygın, ?Ramazan Ayı ruhen ve bedenen arınma, yani ?detoks süreci´ olarak da düşünülebilir? diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Düzenli bir beslenme alışkanlığı kazanılmasının aynı zamanda bir fırsat olduğuna dikkat çeken Özsaygın, ?Dengeli bir beslenme örüntüsü ve düzenli uyku ile vücudumuz Ramazan Ayı´nda zararlı fazlalıklarından arınarak kendini yeniler, mide-bağırsak sistemimiz dinlenir, alkol ve sigara alımı olmadığı/azaldığı için kanımız temizlenir, karaciğerimiz kendini yeniler? ifadelerine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: Ramazan beslenme uyarısı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı