G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ramazan geliyor

Ramazan geliyor

On Bir Ayın Sultanı Ramazan geliyor.Erzurum Ramazan`a hazır Ramazan ayı 18 Haziran`da başlayacak. vatandaşlar ilk sahurlarına 17 haziran Çarşamba günü kalkacak

 On bir Ayın Sultanı Ramazan Geliyor Hayır ayı geliyor Ramazan geliyor, rahmet ayı geliyor, günahlardan bağışlanma ayı geliyor, küslerin barıştırıldığı, fakirlerin anımsandığı ay geliyor.29 gün sürecek olan ve içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesini bulunduran Ramazan ayı 18 Haziran`da başlayacak. vatandaşlar ilk sahurlarına 17 haziran Çarşamba günü kalkacak ve 02.41`de imsak saatiyle birlikte oruç ibadetinin hazzına erişecek. Erzurum ilk iftarını 19.55`de yapacak.Erzurumlular Ramazan ayının ilk gününde 17 saat 14 dakika oruçlu kalacak. Ramazan ayının son gününde ise oruçlu kalma süresi 16 saat 50 dakikaya düşecek. İlik iftar 18 Haziran`da saat 19.55`te, son iftar ise 16 Temmuz`da 19:51`de eda edilecek. İlk sahurda oruca hazırlanma süresi 02.41`de sona ererken, son sahurda imsak saati 03.01 olacak.


Ramazan ayında oruç ibadeti teravih namazlarıyla taçlandırılacak. Müftülük tarafından özel bir düzenleme yapılmaması durumunda ilk teravih namazı 17 Haziran`da saat 21:42`de eda edilecek, son teravih namazı ise 15 temmuz`da saat 21:33`te kılınacak. Erzurum kent merkezlerinde akşam namazları dışındaki tüm vakitlerde mukabeleler okunacak.


17 Haziran`da ilk sahur, 18 Haziran`da ilk oruç ile başlayacak olan Ramazan ayında 13 Temmuz gecesinde leyle-i Kadir ihya edilecek. Bin aydan hayırlı gecede yürekler ve dualar birleşecek. 29 gün sürecek Ramazan ayı 16 Temmuzdaki son oruçla tamamlanacak. Erzurum 17 Temmuz`da Ramazan ikliminden Bayram iklimine geçecek.
 
ERZURUM`DA RAMAZAN AKŞAMLARI  
 
Erzurum`da bir başkadır Ramazan Akşamları Ramazan`da her yaş grubuna hitap eden etkinlikler yer alıyor. İnsanlar Ramazan ayında yaşadığı feyzi, iftar sonrasında en güzel ve en keyifli şekilde yaşıyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin düzenlediği  birbirinden farklı etkinlikler, Ramazan gecelerini renklendiriyor.Her akşam Şehrin tarihi yerlerinde kurulan  iftar sofrasında iftar yapan hemşehrilerimiz, daha sonra yine anı bölgede yapılan Ramazan akşamları programıyla doyasıya eğleniyorlar.

 



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

Anahtar Kelimeler: Ramazan geliyor
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı