G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

RUS GELİN TÜRK USULÜ TÖRENLE DÜNYA EVİNE GİRDİ

RUS GELİN TÜRK USULÜ TÖRENLE DÜNYA EVİNE GİRDİ

RUS GELİN TÜRK USULÜ TÖRENLE DÜNYA EVİNE GİRDİ

RUS GELİN TÜRK USULÜ TÖRENLE DÜNYA EVİNE GİRDİ

 Tatil için geldiği Erzurum`da Ahmet Güneş`le tanışan Rus Anna Prahignia, düzenlenen Türk usulü düğünle dünya evine girdi.

Rusya`nın Moskova kentinde yaşayan 23 yaşındaki Anna Prahignia,tatil için Palandöken?e geldi. 
Rus kafilesi ile gelen Prahignia, gönüllü Rus tercüman olarak Kış Oyunları`nda görev alan 30 yaşındaki milli boksör Ahmet Güneş`le tanıştı. İlk görüşte birbirlerine aşık olan iki genç, evlenme kararı aldı. Kış Oyunları`nın bitmesine karşın Rusya`ya dönmeyen Prahignia, konuyu açtığı ailesinin de desteğini alınca AhmetGüneş`le hayatını birleştirmeye karar verdi.
`Aylin` ismini alan Prahignia ile Ahmet Güneş için her iki ailenin de katıldığı Türk usulü bir düğün yapıldı. Erzurum yöresine ait oyun havasına ve halaya eşlik eden Rus gelin ve ailesi, müzisyenin çaldığı Rusça parçalarla gönüllerince eğlendi.
Türkiye`nin özgür bir ülke olduğunu anlatan Rus gelin Aylin Güneş (Anna Prahignia), "Türkiye`nin özgürlükler konusunda Avrupa`daki diğer ülkelerden hiçbir farkı yok. Sevgilimin kültürünü öğrenmeye başladım. 
İlk iş olarak Türk yemeklerini öğrenip Ahmet`e çok sevdiği mantıyı yapmak istiyorum. Tatil için birkaç kez geldiğim Türkiye`de Türkçeyi az da olsun öğrenmiştim. Şimdi Türkçeyi tam olarak öğreneceğim" dedi.
Evlenme kararı aldığında tepkilerden çekindiğini söyleyen damat Ahmet Güneş, "Erzurum küçük bir Anadolu kenti. Yabancı bir gelini kabul ederler mi diye bir endişe duydum ancak Anna Türk kültürünü çok sevdi ve kısa sürede uyum sağladı. Türkçeyi de bildiği için kısa sürede herkese kendini sevdirdi. Çok mutluyum. Kış Oyunları bize uğur getirdi" diye konuştu.Aylin ve Ahmet Güneş çifti, balayı için Marmaris`e gitti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli