Rusya: Türkiye suçunu kabul ederse barışılır

Rusya: Türkiye suçunu kabul ederse barışılır

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, Türkiyenin uçak düşürme olayında suçu kabul etmesi durumunda barış sağlanacağını söyledi

 

 

Valentina Matviyenko, Rusya´nın Türkiye ile ilişkilerine tekrar başlamaya hazır olduğunu, fakat bunun için Ankara´nın Rus Su-24 uçağı olayındaki suçunu kabul etmesi gerektiğini bildirdi.

Rus Haber ajansı Ria Novosti´de yer alan habere göre, Matviyenko Rus-Türk ilişkilerinin daha iyi olabileceğini, Ankara´nın Rus uçağının Suriye´de vurulmasındaki sorumluluğu kabul etmesi halinde Rusya´nın bir adım atabileceğini belirtti.

Matviyenko yaptığı açıklamalarda, ?Fakat Türkiye´den bu konuda ufacık bir işaret bile yok? ifadesini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, Moskova ve Ankara´nın ilişkileri Türkiye´nin Rus Su-24 uçağını vurmasının ardından kötüleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye´nin bu eylemini ?Sırtından vurmak? olarak adlandırdı ve Türkiye´ye yaptırım uygulama kararı aldı.



  • Salı 1.1 ° / -6.6 ° Düzensiz hafif karlı
  • Çarşamba 1.6 ° / -4.9 ° Hafif karlı
  • Perşembe -0.7 ° / -9.1 ° Sisli