G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ DAHA KAÇ CAN İSTİYOR?

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ DAHA KAÇ CAN İSTİYOR?

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ DAHA KAÇ CAN İSTİYOR?

CEVAPSIZ KALAN BU İDDİALAR ŞEHRİN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR 

ŞEHRİMİZDE Kİ SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA ÖLÜME SEBEP OLAN MİKROPLAR KOL GEZİYOR SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ SUSKUNLUĞUNU KORUYOR. 

Önceki günlerde Özel Buhara hastanesinde olduğu iddia edilen dün Atatürk Üniversitesi Araştırma hastanesinde yaşanan hastane enfeksiyonu ve diğer hastalıkların mikroplarına bağlı ölümler şehrimizde hastaları ve sahiplerini korkutuyor. 

Yaklaşık olarak bir aydır insan sağlığını doğrudan tehdit eden hastane kaynaklı mikroplar ve sağlık kuruluşuna uygun olmayan yapılaşmalar nedeniyle korkularımızı dile getirdiğimiz haftaya bakış programında ele aldığımız sağlık eksenli tehlikeler bir bir ortaya çıkıyor ve insanımızın canına mal oluyor. 

Şehrimizin sağlığından direk olarak sorumlu olan Sağlık İl Müdürlüğü ve yetkilileri anlaşılmaz bir şekilde vurdumduymaz tavırlar sergileyerek susuyorlar. 

Ortada heba olan insan canı ve sağlığı iken Sağlık İl Müdürlüğü yaşanan bu trajik olaylar karşısında kamuoyuna karşı görev ve yetkilerini neden kullanmıyor? 

Şehrimizde ve bölgemizde yaşayan ve Erzurum'da ki sağlık kuruluşlarından hizmet alan vatandaşlarımızın endişelerini insanlık namına, kamu yararına bir kez daha dile getiriyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. 

Şehrimizde hizmet veren sağlık kuruluşlarından Özel Buhara Hastanesi Sağlık il Müdürlüğü tarafından korunuyor ve kollanıyor mu? 

Özel Buhara Hastanesi kurulduğu günden bu güne kadar Sağlık Bakanlığı tarafından hangi inceleme ve denetlemelere konu oldu? 

Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde üst düzey olup çalışan ve Özel Buhara Hastanesiyle gizli ortaklığı olan bir yönetici var mı? 

Özel Buhara Hastanesiyle Sağlık İl Müdürlüğü arasında ticari ilişkileri bulunan  Erzurumlu bir iş adamı gurubu var mı? 

Şayet varsa, Bu iş adamları Sağlık sektörü üzerinden ne tür işler yaparlar?

Sağlık il müdürlüğü ve bağlı hastanelerde yapılan ihalelere bu iş adamı gurubu her zaman dahil olur mu ve bu ilişkileri sağlık il müdürlüğünde hangi görevli sağlar? 

Nakliyeci, keresteci,müteahhit vb. işlerle uğraşan iş adamlarının Özel Buhara Hastanesi ve yetkilileriyle ne tür ortaklıkları var?

 

Dün şehrimizde ki Araştırma hastanesinde yaşanan ve tüm sağlık çalışanlarını paniğe ve korkuya sevk eden KKKA mikrobu bulaşması sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanıyla ilgili bir soruşturma yapılacak mı yoksa üzerimi kapatılacak?

Kamuoyu tarafından bize ulaşan bu soruların cevapsız kalmamasını halk sağlığı adına temenni ediyor önümüzdeki günler de Erzurum sağlık İl Müdürlüğünün ivedilikle yapacağı açıklamayı bekliyoruz.

500



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false