G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI 

Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından ortaklaşa düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi. Programa bu yıl Nasuh Mahruki başkanlığında bir AKUT grubu da destek verdi.

 

 

Sarıkamış Harekatı`nın 96`ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda `kahraman çocuklar` ve Köprüköy`deki şehitler anıldı. Vatan uğruna canlarını verenlerin yaşadıklarını hissetmek uğruna Allahuekber Dağlarında sabaha kadar ateş yakıp nöbet tutacaklarını belirten Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Bingür Sönmez, "Böylece şehitlerin özverisini yüreğimizde hissedeceğiz" dedi.

KOÇAK: SONSUZ MİNNET DUYUYORUZ

Valilik, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıkamış Dayanışma Grubunun ortaklaşa düzenlediği `Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı` Erzurum`da eski Hükümet Konağı Meydanındaki `Erzurum`un kahraman çocukları` adlı rölyef önünde başladı. 
Sarıkamış Şehitleri Gönüllüleri`nden ve torunlarından oluşan kafileye Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof.Dr. Bingür Sönmez, Atatürk Üniversitesinden Prof.Dr. Durkaya Ören, Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, kahraman çocukların orduya yiyecek götürme görevini üstlendiklerini hatırlattı ve onlara ulus olarak minnet duyduğumuzu anlattı.
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, kalp cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Şehitleri Gönüllüleri olarak üç gün süreli anma etkinlikleri düzenlediklerini bildirdi. Bugün Şenkaya İlçesine bağlı Bardız yaylasının Ruslardan geri alındığı gün olduğunu vurgulayan Bingür Sönmez, "Bardız yaylasında kamp kurup sabaha kadar ateş yakacak ve nöbet tutacağız. Böylece şehitlerin özverisini yüreğimizde hissedeceğiz. Amacımız 96 yıl önce o yaylada kahramanların duyduğu acıyı, sıkıntıyı ve üzüntüyü bir daha yaşamak" diye konuştu.

60 BİN ASKER DONARAK ŞEHİT OLMUŞTU

Konuşmalardan sonra `Erzurum`un Kahraman Çocukları` adlı rölyef önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı Okundu. Buradaki törenden sonra heyet, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle yaptırılan kayakla atlama kulelerini gezdi ve Köprüköy ilçesine gittiler. Köprüköy`deki Şehitlikte düzenlenen törende Vali Sebahattin Öztürk de hazır bulundu. Sarıkamış Herakatında ölenlerin anılmasından sonra kafile, Şenkaya`nın Bardız ilçesine hareket etti.
Allahuekber Dağlarında 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen Osmanlı -Rus savaşında 60 bin asker donarak şehit olmuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli