G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SAYIN VALİ BU FOTOĞRAF NEYİN NESİ

SAYIN VALİ BU FOTOĞRAF NEYİN NESİ

SAYIN VALİ BU FOTOĞRAF NEYİN NESİ

Erzurum valilik Basın bürosundan bu gün basın yayın kuruluşlarına servis edilen engellilere basın sektöründe büyük kolaylık başlıklı haberle ilgili olarak ekinde servis edilen Fotoğraf kafaları karıştırdı.

ERGİAD (ERZURUM GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ) DASİSEF (DOĞU ANADOLU SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU) TUSCON (TÜRKİYE İŞADAMLARI SANAYİCİLERİ FEDERASYONU)  logolu bir tanıtım panosunun önünde çekilen fotoğraf Erzurum siyasi çevrelerinde şok etkisi yarattı.

Fotoğrafta Erzurum Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK, Vali yardımcısı Naci AKTAŞ 17 Aralık operasyonundan sonra görevden alınan Erzurum Eski Emniyet müdürü Halit Turgut YILDIZ ında fotoğrafta olması dikkatlerden kaçmadı.

Bir yandan basına müjdeli haber verilirken diğer yandan böyle bir fotoğrafın paylaşılmasının sehven mi, yoksa özellikle bir mesaj vermek için mi kullanıldığı merak konusu oldu.

Konuyla ilgili gazetemizi arayan bir Ak Partili siyasetçi şunları söyledi ‘ TUSCON başkanı Rızanur MERAL bu Ülkenin başbakanı, hükümeti için zehir zemberek açıklamalar yaparken nasıl oluyor da valilik böyle bir fotoğrafı basına servis eder. Başbakanımız TUSCON ve bağlı kuruluşları haşhaşi, çete, örgüt, vatan haini ilan ederken Devletin valisi ve görevlileri nasıl böyle bir fotoğrafı paylaşırlar. Bu ilginç dönemde bu fotoğraf neyin nesi' dedi.

TUSCON Başkanı Rızanur MERAL'in 18 Mart 2014 tarihinde Erzurum da bir konferans düzenleyecek olması da Valilik tarafından servis edilen fotoğrafla ilişkilendirildiğinde oldukça manidar olduğu gözlerden kaçmadı.

 

İŞTE VALİLİK BASINDAN  SERVİS EDİLEN HABER

 Engellilere Basın Sektöründe Büyük Kolaylık…

Engelli olduğunu belgeleyen gazeteci adayları gazetelerin asgari kadrosunda bekleme süresine tabi olmadan yer alacaklar. Daha önce bu süre 18 ay idi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ekim-Aralık 2013 tarihleri arasında işitme engellilere yönelik verilen fotoğrafçılık kursunda eğitim gören 13 engelliyi ziyaret etmiş, kursiyerlerle sohbet ederken onların basın kuruluşlarında istihdam edilmesi gerektiğini belirtmişti. Daha sonra Tecrübe Paylaşımı” Programı için Erzurum'a gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a konuyu ileten Vali Altıparmak gerekli yasal düzenlemenin hazırlanmasını sağladı. Yapılan düzenleme ile artık engelli olduğu belgeleyen kişiler basın kuruluşlarının kadrolarında süre beklemeksizin yer alabilecekler. Yeni uygulama 27 Şubat 2014 tarih ve 28926 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Eski uygulamada İletişim Fakültesi mezunları hemen basın kadrosunda yer akabiliyordu. Yeni kanun ile engellilerde aynı şekilde basın kadrosunda yer alabilecek.

İlgili Kanunun Yeni Hali…

Basın İlan Kurumu teşkiline dair 195 sayılı kanunun uyarınca yayınlanacak ilan ve reklamlar ile bunları yayınlayacak mevkuteler hakkında 15/2/1977 tarih ve 67 Sayılı Genel Kurul Kararının bazı maddelerinin değiştirilmesine dair Genel Kurul Karının 52 nci maddesinin son fıkrası yalnız bir kişiyle sınırlı olmak kaydıyla 4857 sayılı İş Kanunu'na göre engelli sayılan ve bu durumlarını sağlık kurulu raporuyla belgeleyenler için (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şartlar aranmaz. 

 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu