G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SEÇİM SONUCU YİNE AKPARTİ

SEÇİM SONUCU YİNE AKPARTİ

SEÇİM SONUCU YİNE AKPARTİ


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin iptal edildiği 13 merkez ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de vatandaşlar dün sandık başına gitti.

Seçimlere 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere, 202 bin 974 kayıtlı seçmenle gidildi. AK Parti, YSK'ya yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edildiği 7 ilçeden 3'ünde, 5 beldeden ise 2'sinde belediye başkanlıklarını kazandı.

 İlçe ve belde belediye başkanlıklarının partilere göre dağılımları şöyle: 

 Aydın'ın Buharkent ilçesi: Mehmet Erol (AK Parti) 
 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesi: Kazım Misafir (AK Parti) 
 Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesi: Musa İhsan Uğuz (AK Parti) 
 Bayburt'un Aydıntepe ilçesi: Haşim Şentürk (MHP) 
 Çankırı'nın Şabanözü ilçesi: Mustafa Karakaya (MHP) 
 Eskişehir'in Mahmudiye ilçesi: İshak Gündoğan (CHP) 
 Bitlis'in Güroymak ilçesi: Mehmet Emin Özkan (BDP) 
 Yozgat'ın Sorgun ilçesi Eymir beldesi: Çetin Mertoğlu (AK Parti) 
 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Gömü beldesi: Hakkı Tekin (AK Parti) 
 Çorum'un Ortaköy ilçesi Aşdavul beldesi: Dursun Uzunca (CHP) 
 Niğde merkeze bağlı Bağlama beldesi: Murat Karakuzu (MHP) 
 Erzincan'ın Tercan ilçesi Çadırkaya beldesi: İshak Birol (Saadet Partisi) 

AĞRI'DA BDP SEVİNCİ

Ağrı'da yenilenen seçime, tarafların itirazları damga vurdu. Seçimi, resmi olmayan sonuçlara göre BDP'nin adayı Sırrı Sakık kazandı. 30 Mart seçimlerini Ağrı'da 10 oy farkla BDP'li Sakık kazanmıştı. AK Parti'nin itirazı üzerine seçim iptal edilmişti. Dün belediye başkanlığı için 59 bin 465 seçmenin büyük bölümü sandığa gitti. Oy kullanılan okulların çevrelerinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Sakık, İl Seçim Kurulu'na verdiği itiraz dilekçesinde, "Seçim düzeni talimatları"nın kaldırılmasını talep etti. AK Parti Ağrı Merkez İlçe Başkanı Zeynel Yerlikaya ise, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na, "Sandık çevresinde düzenin sağlanması"na ilişkin itiraz dilekçesi verdi. Yerlikaya, sandık alanlarında BDP üyelerinin yığılması sebebiyle oy verme işlemlerinin sağlık yürütülemediği belirtti. AK Parti ve BDP arasında büyük çekişmeye sahne olan seçimin galibi Sakık oldu. Partililer BDP önünde kutlama yaparken, Sakık "Kazanan barış oldu. Kimse sonuçlardan bir yenilgi çıkarmasın" dedi. 

YALOVA'DA SONUCU YİNE İTİRAZLAR BELİRLEYECEK

Yalova'da AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla kazandığı 30 Mart seçimlerinin iptalinin ardından, vatandaşlar dün yine sandığa gitti. Nefes nefese geçen seçimi, CHP adayı Vefa Salman kılpayı önde tamamladı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, yeni bir tartışmalı süreç başladı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, daha sayım sürerken, partisinin adayı Salman'ın 200 oy farkla seçimi kazandığını açıkladı. İnce, "İşlem bitmiştir" dedi. Salman da "Hak yerini buldu" diye konuştu. 75 bin 813 seçmenin kayıtlı olduğu 245 sandıktan çıkan resmi olmayan sonuçlara göre; CHP'nin adayı, AK Parti adayının 228 oy önünde yer aldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ise "Kesin olmayan sonuçlar var, ama halkımızın kararına saygılıyız.Avukat arkadaşlar, gerekli itirazları yaptı. 800-900 oyla ilgili itirazımız baki" dedi. Yalova'da seçim galibini, bir kez daha itirazlardan çıkacak sonuç belirleyecek. YSK, Yalova'da belediye meclis üyelikleriyle ilgili seçim sonuçlarını ise onaylamıştı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli