G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Şehit ve Gazi yakınlarına Ramazan müjdesi

Şehit ve Gazi yakınlarına Ramazan müjdesi

Şehit ve Gazi yakınlarına Ramazan müjdesi

jjjjkkkkŞehit ve gazi yakınlarının memur yapılması sürecinde sona gelindi. 35 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile terör mağduru sivil vatandaşın kamuda istihdamı için sona yaklaşıldı.

İhsan KUMRU
Başbakan Erdoğan?ın talimatıyla, alımlar Ramazan ayı içinde başlayacak.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkan yardımcısı Murat Öztürk, Dernek olarak Harp malulü gaziler, şehit, dul ve yetimleri derneği Erzurum şubesi olarak hak sahiplerinin mağdur olmamaları için yönetim kurulu üyelere bizzat ilgilenerek bütün evraklarının eksiksiz olarak müracaat etmelerini sağladıklarını söyledi.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan?ın konuyla ilgili talimat verdiğini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkan yardımcısı Murat Öztürk,Bu yönetmelik kapsamında sivil terör mağdurları, harp malulleri ve vazife malulleri de kamuya yerleştirmeden ilk kez yararlanmış olacağını kaydetti.


Ötürk, ?Terörle Mücadele Kanunu kapsamında kamu, kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecekler hakkında yönetmelik geçtiğimiz aylarda resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmelik; şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, vazife ve harp malulleri ile terör mağduru sivil vatandaşların kamu, kurum ve kuruluşlarında istihdamı düzenliyor.6595 sayılı bu kanuna istinaden atamaların ramazan bayramından önce yapılabilmesi için Aile ve Sosyal İl Müdürlükleri tarafından ivedikle çalışmalara devam edilmektedir. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan?ın bizzat katılacağı törenle bayramdan önce 35 bin kişinin atamalarının yapılacağı bildirilmektedir. Harp malulü gaziler, şehit, dul ve yetimleri derneği Erzurum şubesi olarak hak sahiplerinin mağdur olmamaları için yönetim kurulu olarak üyelerimizle bizzat ilgilenerek bütün evraklarının eksiksiz olarak müracaat etmelerini sağlamaktayız.Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan?ın  bu konuyla ilgili olarak Ramazan ayı içinde başlanılması talimatını verdiği öğrenildi. 35 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile terör mağduru sivil vatandaşın kamuda istihdamı çalışmasının 2015?in  sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. ? dedi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli
  • Salı 17.3 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı