G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Sekmen, Tayvanlı teknoloji devlerini Erzurum'a davet etti

Sekmen, Tayvanlı teknoloji devlerini Erzurum'a davet etti

Sekmen, Tayvanlı teknoloji devlerini Erzurum'a davet etti

Erzurum Büyük Şehir Belediye başkanı Mehmet SEKMEN Erzurum'u bıraktı yurt dışına açıldı.Tayvan'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunduğu haberi Büyükşehir Belediyesi basın bürosu tarafından basına servis edildi. Geçmiş yıllarda da bu tür çip fabrikası kurma hayalleri kuran Erzurumda kurulacak tesislerin arazisi heba edildi ama herhangi bir yatırım yapılmadı.Şimdi bizde Mehmet SEKMEN'in bu düşüncesine 'Bu düdük öterse iyi düdük' diyor ve haberi siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

Sekmen, Tayvanlı teknoloji devlerini Erzurum'a davet etti

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tayvan'da gezi ve incelemede bulundu. Çin Halk Cumhuriyeti'nin güneydoğusunda yer alan Tayvan'da işadamlarıyla bir araya gelen Başkan Sekmen, burada önemli görüşmelerde bulundu. Tayvan'ın başkenti Taipei'deki fabrikaları da gezen Sekmen'e ziyaretinde Erzurumlu işadamı İsrafil Çimen eşlik etti. Ülkede yüzde 100 Türk sermayeli Xentino Teknoloji Şirketi'ni ziyaret eden Başkan Sekmen, yüksek teknoloji kullanılarak elektronik ürün üreten fabrikada incelemede bulundu.

Sekmen, Xentino Teknoloji Şirketi Genel Müdürü ve aynı zamanda Erzurumlu olan İşadamı İsrafil Çimen'den fabrika hakkında bilgi aldı. Başkan Sekmen, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Tayvanlı teknoloji devlerini Erzurum'a yatırım yapmaya davet ettiğini söyledi. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tayvan, ekonomik kalkınmasıyla dünyaya örnek olan bir ülkedir. Uyguladığı ekonomi modeliyle kısa zamanda Asya'nın en kalkınmış ve zengin ülkeleri arasında yer alan Tayvan, değişimi 'Ahlak, Bilim ve Demokrasi'ye verdiği önemle elde etmiştir. Tarım ve madenciliğe dayalı ekonomisiyle teknoloji devlerini barındıran ülkede sanayi ve ekonomi modelini yakından analiz etme imkânı bulduk. Doğu Asya'nın dört kaplanından biri olan Tayvan, 1950'lerdeki fakir ülke konumundan sıyrılarak kalkınmış bir ülke konumuna yükselmiştir. Biz de yaptığımız ziyaretlerde yatırımcılarla görüşüp bu kalkınmayı model alan müteşebbis firmaları Erzurum'a davet ettik. Şehrimizin ekonomik özelliklerini işadamlarına sunum yaparak anlattık. Gezimiz son derece verimli geçti." Başkan Sekmen ayrıca, İsrafil Çimen'in Tayvan'da Türkiye ve Erzurum'un tanıtımı için canla başla çalıştığını anımsatarak, kendisine teşekkür etti.  



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli