G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SEVGİYLE, MERHAMETLE HİZMET SUNUYORUZ"

SEVGİYLE, MERHAMETLE HİZMET SUNUYORUZ

SEVGİYLE, MERHAMETLE HİZMET SUNUYORUZ"

SEVGİYLE, MERHAMETLE HİZMET SUNUYORUZ"

Çocuk Esirgeme Kurumu`nun 90.kuruluş yıldönümü Doğu Anadolu Bölgesi`ndeki SHÇEK`e bağlı kurum ve kuruluşların katılımıyla Erzurum`da kutlandı. Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu`nda düzenlenen programda konuşan SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı İmambey Ertan, Türkiye`nin sosyal devlet uygulamasıyla bir çok dünya ve Avrupa ülkesine örnek olduğunu söyledi. Ertan, aile odaklı olarak kadın, çocuk, yaşlı ve özürlülere şefkat eksenli hizmet sunduklarını ifade etti. Sosyal yardıma muhtaç ailelere yönelik olarak 31 bin 700 çocuğun devletin yurtlarında barınmak yerine ailelerinin yanında kaldığını anlatan Ertan bu uygulamayla model haline geldiklerini kaydetti. SHÇEK`e ait yurtlarda barınan yaklaşık 8 bin çocuğun da evlerine ailelerinin yanına gönderildiğini anlatan Genel Müdür Yardımcısı Ertan,"Geliştirdiğimiz sosyal ortam projeleriyle çocuklarımızı ailelerinin yanında tutuyoruz. 

Ailelere çocuklarına bakım için ücret ödüyoruz. Yaygın olan yuva- koğuş sisteminden ev sistemine geçtik. 310 bin aileyi verdiğimiz destekle yuvalar dağılmıyor. Çocuklar ailelerinin yanında sevgi ve şefkat içerisinde yetişiyor. Ülkemizdeki bu uygulamalar Avrupa ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülke tarafından model alınıp uygulanmakta" diye konuştu.

"GÖREVİNE ŞEFKAT KATMAYANLARLA YOLLARIMIZI AYIRIRIZ"
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, SHÇEK`e bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışanların sıradan memur ve işçi mantığıyla çalışamayacağını ifade etti. Vali Öztürk, yaptığı işe sevgisini, şefkatini ve insana saygısını katmayanların hemen çalıştığı işten ayrılmasının gerektiğine vurgu yaparak,"Sosyal Hizmet kurumlarında çocuk, yaşlı,özürlü ve özürlülere merhamet duygusu ile yaklaşmayıp, geçim gailesiyle çalışanlar bugünden tezi yok hemen işlerinden ayrılsınlar. Çünkü bukişilerin yapacağı iş değil. Sosyal Hizmetler Kurumlarında çalışanlarda merhamet, şefkat duyguları gelişmiş olmalı. Empati, sempati duyguları gelişmeyenler bu kurumlarda istihdam edilmemeli. Çünkü bunlara teslim edilenler özürlüler,çocuklar, yaşlılar ve düşkünlerdir.Bu kurumlarda çalışanlarda kurumsal kültür olmalı ve yaşamalı." dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü SultanMurat Aydın, SHÇEK`in tarihçesi hakkında sunum yaptı. Aydın, kendilerine emanet edilen çocuk, yaşlı ve özürlülerin hizmetine büyük önem verdiklerini dilegetirdi. Devletin bütün imkanlarını sosyal hizmete ihtiyaç duyanlar için seferber ettiklerine değinen Sultan Murat Aydın,"Kuruluşlarımızda hizmet sunduğumuz bütün herkese sevgiyle,merhametle ve şefkatle yaklaşıyoruz.Çünkü biz devletin şefkat eliyiz." şeklinde konuştu. Daha sonra bölge illerinden Erzurum`a gelen SHÇEK`e kurumları ile özel rehabilitasyon merkezlerindeki çocuklar,şarkı, türkü söyleyip, yöresel halk oyunları gösterileri sundu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı