G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Sınavda Başarıyı Artıracak 8 Öneri!

Sınavda Başarıyı Artıracak 8 Öneri!

Sınavda Başarıyı Artıracak 8 Öneri!

Ancak sınav aynı zamanda da bir taktik ve strateji sınavı bu nedenle sınav öncesi adayların yapmaları gerekenler var.Aileler ve gençler bu hafta oldukça heyecanlı. Bu heyecanlarını gidermek ve başarılarını artırmak için Acıbadem International Hastanesi'nden Psikolog Ferahim Yeşilyurt, sınava az bir zaman kala öğrencilere 7 öneride bulundu. İşte oöneriler:

 
Kalan süreyi iyi planlayın
 
(Sınava sayılı günler kala sınava kadar hangi çalışmaları yapmayı istediğinizi belirleyin. Son günlerde konu tekrarı yapmak ve daha önceki yıllarda sorulan sınav sorularını yeniden çözmeye çalışmak uygun olacaktır. Elinizdeki tüm kaynakları bitirmek isteyebilirsiniz. Ancak kalan zamanda bu tüm soruları bitirecek vaktiniz olmayabilir. Zamanınızı eksik olduğunuz konularda sorular çözme yönünde planlayabilirsiniz. Elinizdeki çözmek istediğiniz soruları belirleyin ve sınava kadar bu soruları hangi günlerde bitireceğinizi belirleyin.
 
Deneme sınavlarını süreli yapın
 
ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda soruyu çözmenizden ziyade soruyu belirli bir zamanda çözmeniz önem kazanmaktadır. Evde deneme cözerken süre tutmanız size bu alışkanlığı kazandıracaktır.
 
Sonuçları doğru yorumlayın
 
Deneme sınavları sizin eksik olduğunuz konuları tespit edebilmek için yapılmaktadır. Morali bozmak ve 'Bu gidişle bir şey yapamama demek yerine 'Eksik olduğum konuları tespit ediyorum' düşüncesiyle sınav sonuçlarını değerlendirin. Eksiklerinizi deneme sınavlarında fark etmek sınavda fark etmekten daha iyidir.
 
Zorluklara karşı stratejiler geliştirin
 
Sınav esnasında öğrenciler pek çok sorunla baş etmek zorunda kalırlar. Bu sorunlarla baş et-mek için hazırlıklı olunmalıdır. Örneğin üst üste birkaç som yapamadığınızda neler hissedersiniz? Neler düşünürsünüz? Bu durum sizi nasıl etkiler ve nasıl bas edersiniz? Bu durumun örneklerini girdiğiniz deneme sınavlarında bulmaya çalışın. Sınavda psikolojik dayanıklılığınızı geliştirmeniz sınav performansınızı çok yakından etkileyecektir.
 
Temponuzu düşürün
 
Sınav yaklaştıkça temponuzu giderek düşürün. Sınavdan birkaç gün önce dinlenmeniz, sevdi-ğiniz aktivitelerle uğraşmanız sınav günü kendinizi daha enerjik ve verimli hissetmenizi sağlayacaktır. Arkadaşlarınızla buluşmak, açık havada gezmek, bilgisayaroyunları oynamak gibi aktiviteler sizi rahatlatacaktır.
 
Uvkunuzu düzenleyin
 
Sınavdan birkaç gün önce sınava gireceğiniz gün hangi saatte uyanacaksanız o saatte uyanma' ya çalışın. Böylelikle kendi uyku ritminizi yaratarak daha sonraki günlerde de aynı saatte kalkmaya başlarsınız. Gece kendinizi uyumaya zorlamak yerine sabah aynı saatte uyanmak daha iyi olacaktır.
 
Beslenmevi abartmayın
 
Sınav günü hafif bir kahvaltı yapmanız yeterli olacaktır. Zihninizi açmak için ya da sınav performansınızı artnmak için ekstra bir besine ihtiyacınız yoktur. Ağır yağlı yiyeceklerden ve asm tuzlu yiyeceklerden sakınmanız yeterlidir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı