G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SİYASET´İN YILDIZLARI

SİYASET´İN YILDIZLARI

SİYASET´İN YILDIZLARI

 

Bir Anadolu Haber Gazetesi Klasiği olan ?Erzurum´un Yıldızları, Siyasetin Yıldızları? bölümünü Okuyucularımızdan gelen yoğun İlgi ve İstek üzerine yeniden siz okurlarımızla buluşturuyoruz.

Seçim sathı mahallinde hızla ilerlerken bilgiye yönelik haberlerden ziyade yoruma yönelik haberlerin Kamuoyunu daha iyi ve net bir şekilde yönlendirdiğini ve bilgilendirdiği kanaati taşıyoruz.

Tüm Siyasetçilere Bol Yıldızlı Günler Diliyoruz.

/resimler/2015-10/30/0024170717674.jpgESNAF ERTÜRK ÇİMEN: 

Her zengin İşadamının ve parası çok olanın siyasette karşılığı olsaydı; Mustafa Koç´u Cumhurbaşkanı, Güler Sabancı´yı Başbakan, Mehmet Emin Karamehmet´i Başbakan Yardımcısı yapardık. Bakanlar Kurulunu ve TBMM´de yer alacak kişileri de, Vergi oranlarına göre sıralamamız gerekirdi.

İşte Ertürk Çimen ismi de, şehrimiz sınırlarını para kazanmakmaktan başka hiç birşey için kullanmayan, siyasetin tabanında hiçbir karşılığı olmayan bir isim olarak karşımıza çıkıyor. İnanıyor ve biliyoruz ki; Siyasetin sermayesi insan, İnsanların teveccühü de sevgi ve sempatidir. Şehrimizde MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Ertürk Çimen İsmini bu rafa koyunca da insan ve insanı sevmenin yan yana gelmediğini görürüz. Buradan hareketle tabanda ve tavanda karşılığı olmayan, Gümüşhaneli olması münasebetiyle, Erzurumlularla ve Milliyetçi Hareket Partililerle dokusu uyuşmayan Ertürk Çimen´i bu sütunlardan Yıldızsız uğurluyor ve Milletvekili olamayacağı müjdesini bugünden veriyoruz. 

/resimler/2015-10/30/0021098213805.jpgPROF. DR. KAMİL AYDIN:

Erzurum Kamuoyunda ve Bilim camiasında "Selamsız Kamil" olarak tanınan Kamil Aydın´ın Milliyetçi Hareket Partisi´nde bir tabanının olduğu su götürmez bir gerçektir. Evet, Kamil Aydın´ın daha önceki girmiş olduğu bütün seçimlerde sürekli yuduzmasından dolayı tabanda artık sürekli yenilen pehlivan´ın artık yenmesi bekleniliyor. Ama, Cezmi Polat gibi Milliyetçi Hareket Partisi´ne mal olmuş ve tabanda ciddi bir karşılığı olan bir ismin MHP´de Liste 4 Adayı olduğu düşünüldüğünde Kamil Aydın için söylenecek en güzel Atasözü şu olsa gerek; "Koyun´un bulunmadığı yerde Keçi´ye Abdurrahman Çelebi derler" tarzında bir benzetme tam da Kamil Aydın İçin yerinde bir benzetme olur diye düşünüyoruz. Yılma Durak, Cezmi Polat ve Haluk Pirimoğlu gibi isimlerin Liste başında yer almadığı bir Listede Kamil Aydın gibi Selamsız lakabıyla anılan bir ismin MHP´den Milletvekili olması çokta şaşılacak bir şey değil diye düşünüyor ve Kamil Aydın´ı bu sütunlardan 1 Buçuk yıldızla uğurluyoruz. Eğer Milletvekili olursa, vekilliği süresince kendisini sıkı takip edeceğimizi de buradan belirtiyoruz. 

/resimler/2015-10/30/0018389617086.jpgPROF. DR. MUSTAFA ILICALI:

O Bir Performans adamı, O Bir Siyaset Uzmanı, O Bir Teşkilat Adamı, O Bir Organizatör, O Bir Motivasyon Uzmanı.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı´nın 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adaylığının açıklanmasıyla birlikte AK Parti Teşkilatlarında 7 Haziran seçimleri öncesi üzerine serpilmiş olan Ölü toprağının kalktığını gördük. Seçim çalışmaları boyunca tüm teşkilatta yaratmış olduğu gayret, şevk ve heyecanı görmemenin Sayın Ilıcalı´ya yapılacak en büyük haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bir aylık seçim çalışmaları süresince gece gündüz demeden çalışan, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan ve üstüne değişik siyasi görüşlerden insanları AK Parti çatısı altında birleştirmek için gösterdiği üstün çaba ve gayreti yok saymakta Mustafa Ilıcalı´ya bir haksızlık olur diye düşünüyoruz. 22. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekilli seçilen ve bir dönem AK Parti Erzurum Milletvekilliği görevini yürüten Mustafa Ilıcalı´yı geçmiş dönemde yapmış olduğu hatalardan uzaklaşıp, geçmişte yapmış olduğu stratejik hatalardan ders alması gerektiği ve dostunu düşmanını iyi tanıması konusunda daha iyi davranmasını öneriyor ve kendisine moral ve motivasyon olsun diye 5 yıldız veriyor ve bu sütunlardan uğurluyoruz. 

/resimler/2015-10/30/0026323063902.jpgPARTİCİ TEOMAN KÜMBET:

Kamuoyunda Saadet Partisi Eski İl Başkanı olarak ismini duyuran, ardından HAS Parti´ye geçiş yapan ve daha sonra da AK Partiye monte edilen Teoman Kümbet´in önümüzdeki günlerde de nereye geçeceği merak edilen Teoman Kümbet, o yıllarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a en ağır ve sert eleştirileri yapan İl Başkanı olarak hafızalarda kalan isimdi. Bugün geldiğimiz noktada Teoman Kümbet, 1 Kasım seçimleri öncesi AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini üstlenmiş ve almış olduğu bu görevinde başarısızlığıyla yine gündemde kalmayı başarmış, ismini hafızalrımızda yeniden canlandırmıştır. AK Parti´nin ülkemiz genelindeki İlk günkü aşkla 7´den 70´e herkesin çalıştığı bir seçim atmosferinde Teoman Kümbet´i bu atmosfere ayak uyduramadığı için sütunlarımızdan Yarım Yıldızla uğurluyoruz.

/resimler/2015-10/30/0031363382289.jpgSİYASETÇİ HİLAL DEMİR

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, Ülkemizin bu dar boğazda olduğu günlerde gidilen Erken seçimlerde ?Yine Aynı Hamam Aynı Tas? Göreve geldiği günden beri siyasetten uzak bir tablo çizen Hilal Demir, AK Parti Kadın kollarını adeta mahalle komşuları arasında toplanılan altın günlerine çevirmiş gibi görünüyor. Bu süreçte seçim çalışmaları yapmak, strateji geliştirmek ve küskünleri barıştırıp Partisine 1 Oy´da 1 Oy´dur mantığıyla yaklaşması gerektiği yerde O yakın arkadaşları haricinde hiç bir kadını partili gözüyle görmeyen ve AK Parti Kadın Kollarını sadece kendi arkadaşlarından ibaretmiş gibi kabul eden tavırlarına devam ediyor. AK Parti Kadın kollarında geçmiş yıllarda görev alan ve sayısı yüzleri bulan AK Parti´ye gönül vermiş bayanlar, Başbakanımızın İlk Günkü Aşkla sloganından ötürü 1 Kasım seçimlerinde Partilerine destek vermek için Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir´in bu tutum ve davranışından ötürü her ne kadar da Kadın Kollarına bağlı çalışamasa da Gönüllüler ismi altında Milletvekili Adaylarıyla birlikte köy köy, kapı kapı dolaştılar. O Gönüllü Bayanları gönülden kutluyor ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir´i Partisine gönül vermiş bu Gönüllü Bayanlara kucak açmamasından ötürü bu sütunlardan Çeyrek Yıldızla uğurluyoruz.

/resimler/2015-10/30/0033473384811.jpgSİYASETÇİ CEZMİ POLAT

Erzurum´da Milliyetçi Hareket Partisi´nin tabanında ve tavanında ciddi bir sevgi ve sempati kazanmış isim olarak karşımıza çıkan Cezmi Polat, 1999 Genel Seçimlerinde Erzurum Milletvekilliği görevini yürüttü. Erzurum´da Partili Partisis herkesin ağabeyisi, arkadaşı, kardeşi olarak sevilen ve sayılan bir isim olan Cezmi Polat 1 Kasım Erken Seçimlerinde yeniden MHP 4. Sıra Milletvekili olarak karşımıza çıktı. MHP´nin seçim kazanma ve Milletvekili çıkarma gibi bir lüksü olmadığından ötürü Cezmi Polat´a ayırdığı 4. Sıradaki yeri Erzurum´da geniş yankı uyandırırken, MHP için yıllarını vermiş, Parti´nin her alanında görev almış ve aldığı görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirmiş Ülkücü Kimliğini taşımayı bilmiş isim olan Cezmi Polat, kendisine 1. Yada 2. Sıra verilmesi beklenirken 4. Sıraya layık görülmesine rağmen Partisine küsmemiş, Partisine vermiş olduğu hizmetlerin karşılığı bu olmamalıydı düşüncesine ve nefsine yenik düşüp İstifa etme yoluna bile gitmemiştir. Cezmi Polat´ı bu Partisine olan bağlılığından ve Camiasına göstermiş olduğu sadakatten ötürü bu sütunlardan 4 Yıldızla uğurluyoruz. 



Anahtar Kelimeler: SİYASET YILDIZLARI
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı