G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SODES DESTEĞİ İLE HALI KURSU İSTİHDAMI OLUŞTU

SODES DESTEĞİ İLE HALI KURSU İSTİHDAMI OLUŞTU

SODES DESTEĞİ İLE HALI KURSU İSTİHDAMI OLUŞTU

SODES DESTEĞİ İLE HALI DOKUMA İSTİHDAMI OLUŞTU

Üst düzey yetkililerin kendilerini ziyaret etmelerinin çok memnun edici bir durum olduğunu vurgulayan Er-Kadın Yönetim Kurulu Bşkanı Zekiye Çomaklı, ?Atölyelerimizde halı dokuma zanaatı ayrıntıları ile öğretilmektedir. Bu konuda bilgi ve beceri sahibi yapılmakta olan öğrenci sayısı 50 dir. SODES tarafından onaylanan ve genç kız ve kadınlarımıza meslek edinme imkanı tanıyan projemiz oldukça ilgi gördü. Hala eğitime katılmak için müracaat edenler var. Mesela bugün 3 bayan halı dokuma eğitimi için iki bayan da okuma-yazma kursu için müracaata geldiler. Kursiyerlerimiz de gayet özenle bu işi yapmaya çalışıyorlar, o yüzden Yün ve ipek halıların dokunduğu merkezi kapatmamak için çareler arıyoruz. Proje süresi 6 ay, hali ile 6 ay sonra proje bitecek ve kursiyerlerimiz boşta kalacaklar. İstiyoruz ki edindikleri bu mesleği ya bu atölye de ya da ev eksenli olarak devam ettirsinler. Kayseri ve Hereke de ki büyük halı üreticileri ile irtibat kurduk,Pazarını bulup başarabilirsek ve atölyeyi kapatmamayı düşünüyoruz.?dedi. Projenin Yeğenağa İş Merkezinde bulunan halı eğitim merkezininde 25 genç kız ve kadın, Aşkale ilçesi Ballıtaş Köyünde de 25 genç kız ve kadının aldığı eğitimde toplam 50 genç kız ve kadın meslek sahibi olacaklar? diye konuştu.
Kaymakam Yüksel Çelik kursiyerlerle sohbet edip, onların sıkıntılarını ve isteklerini dinledi. Çelik, ?Şehrimiz göç veren bir şehir, bunu engellemek için bu tür atölyelere ihityaç var. Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız lazım? dedi.
Kursiyerler; çeşitli desenlerde yaptıkları halıların yanı sıra tezgah kurmak, makara, bobin veya iplik yumaklarını yerleştirmek, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlamak, kusurlu parçaları ayırıp işaretlemeyi öğrenmek, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapmak gibi konularda da eğitim alıyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı