G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SOYLU EVET DİYOR

SOYLU EVET DİYOR

SOYLU EVET DİYOR

SOYLU EVET DİYOR 

Demokrat Parti`den (DP) ihraç edilen eski Genel Başkan Süleyman Soylu, "İhraç kararımı alanlara bu millet, 12 Eylül`de gerekli cevabı net şekilde verecektir" dedi.

Demokrat Parti`den (DP) ihraç edilen eski Genel Başkan Süleyman Soylu, "İhraç kararımı alanlara bu millet, 12 Eylül`de gerekli cevabı net şekilde verecektir" dedi.
"Demokrasi Buluşmaları" programı kapsamında bugün Erzurum`a gelen eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, iftar yemeğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu. Emirşeyh Lokantası`ndaki iftar sonrası 12 Eylül`deki referandumla ilgili açıklama yapan Soylu, ihracıyla ilgili süreci de değerlendirdi. Soylu, "Beni ihraç etmeleri, Türkiye`nin 12 Eylül akşamı yaşayacağı büyük sevinçten ve Türkiye`nin yaşayacağı demokrasi buluşmasından çok önemli değil. Ben ferdim ve bir fert mağdur olabilir. Ama bir fert mağdur olurken bütün ülke mağrur olacaktır" 

diye konuştu.
Demokrasi Buluşmaları`nı ülke genelinde sürdüreceğini aktaran Soylu, "Bizim meselemiz, bir tane daha fazla evet oyunun çıkmasını sağlamaktır. Bunu kendi adımıza namus borcu olarak telakki ediyoruz. 12 Eylül akşamı bu millet, ihraç kararımı alanlara gerekli cevabı en net şekilde verecektir. 12 Eyül 2010, Türkiye`nin demokratik rönesansı olacaktır" diye konuştu.
Demokrat Parti (DP) eski Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, bir süre önce partiden ihraç edilen eski Genel Başkan Süleyman Soylu`ya destek verdi. Eski GİK üyeleri adına konuşan eski Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, Süleyman Soylu`nun ihracının DP misyonuna ihanet olduğunu belirtti. 
12 Eylül`deki referandumda `Evet` oyu kullanacağını açıkladığı için eski genel başkanı olduğu DP tarafından ihraç edilen Süleyman Soylu`ya eski partililerinden destek geldi. Palandöken Kayak Merkezi`ndeki Palan Otel`de basın toplantısı düzenleyen DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nevzat Ceylan, Seçim İşleri eski Başkanı Tahir Alan, eski Genel Muhasip Harun Akın, Strateji ve Ar-Ge eski Başkanı Doç. Dr. Sabri Erdil, eski Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Taşkın, GİK eski üyeleri Yılmaz
Menderes, Onur Gözen, Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Süleyman Aydoğdu, eski genel başkanları Süleyman Soylu`ya destek verdi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı