G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Söz de, karar da milletin?

Söz de, karar da milletin?

Söz de, karar da milletin?

85412Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin, sadece bizi sevenlerin Türkiyesi değil, yeni Türkiye 77 milyonun Türkiyesi olacak" dedi.

Erdoğan, Kepez Arena`da düzenlenen mitingdeki konuşmasında, MHP ve CHP`ye gönül veren kardeşlerine inandığını ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP`ye gönül veren kardeşlerine de seslendiğini belirterek, "İnanıyorum ki bu ülkeye hizmet verme noktasında Başbakanlarının bugüne kadar sağladığı başarı ortada dururken, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi başkanını çok daha güçlü olarak çıkaracak ve bu hizmet kervanı yoluna güçlenerek devam edecektir" ifadesini kullandı.

Miting alanındaki vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diyerek seslendiği Erdoğan, kula kulluk etmeyeceklerini, kul karşısında eğilmeyeceklerini, sadece Hak`kın karşısında rükuda eğildiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 2007 yılında TBMM`de 11. Cumhurbaşkanını seçmek istediklerini, ancak önlerine anlamsız engeller çıkarıldığını, "Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz" denildiğini belirtti.

CHP`nin yanına emekli hukukçuları, yüksek mahkemeleri, dönemin cumhurbaşkanını, çeteleri aldığını ve "Size cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz" dediklerini kaydeden Erdoğan, "Öyle mi o zaman biz de halka gidiyoruz dedik. Ne yaptık? Önce 22 Temmuz`da genel seçimleri yaptık. Yüzde 47 oy oranıyla milletimizden tekrar yetki aldık. Ardından halk oylamasına gittik, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini milletimize götürdük. Milletimiz buna ne dedi? Yüzde 69`la evet dedi" diye konuştu.

O zaman, milletin cumhurbaşkanını seçmesine "hayır" diyenlerin, şimdi milletin karşısına nasıl çıkacağını merak ettiğini de dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:"Bu Kılıçdaroğlu, Bahçeli, HDP halkın karşısına nasıl gelecek?. Yahu siz halkı inkar ediyorsunuz, reddediyorsunuz ama biz, diyoruz ki bu hareketi halk başlatmıştır, halkımızla devam ediyoruz. İlk kez cumhuriyet tarihimizde cumhurbaşkanını sandıkta belirleyeceğiz. Siz belirleyeceksiniz, siz... Vekiller değil asıllar, siz belirleyeceksiniz. Cumhurbaşkanının sandıkta belirlenmesi ne anlama geliyor? Bakın 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı sona erdi. Almanya yerle bir oldu. Japonya`ya iki atom bombası atıldı. Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere daha nice ülke yıkıldı, yakıldı. Peki onlar sonra ne yaptılar? Çalıştılar, didindiler, mücadele ettiler, şu anda çok güçlü ülker, ekonomiler inşa ettiler. Peki o süreçte Türkiye ne yaptı? Değerli kardeşlerim Türkiye maalesef tribünden izlemekle yetindi, uzaktan takip etti."

"50 YIL ÖNCE AK PARTİ OLSAYDI TÜRKİYE BUGÜN BÖYLE OLMAZDI"

"50 yıl önce AK Parti olsaydı Türkiye bugün böyle olmazdı" diyen Başbakan Erdoğan, Avrupa`da son yaptığı gezilerde gurbetçilerin "50 yıl önce gelseydiniz biz bugün burada olmayacaktık" yazan pankartlar açtığına dikkati çekti.

Erdoğan, Türkiye`nin Avrupa`da olup bitene hayranlıkla bakmak zorunda kaldığını, Avrupa yeniden ayağa kalkarken, büyük yatırımlar yaparken, dünya ticaretinden büyük paylar alırken Türkiye`de devletin camilerle, Kur`an-ı Kerim öğretilmesiyle, öğrenilmesiyle, ezanın Türkçe mi yoksa aslıyla mı okunacağıyla, milletin diliyle, kültürüyle, yazarlarla, sanatçılarla, Alevinin, Sünninin haklarıyla uğraştığını dile getirdi.

"SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN"

"Avrupa ekonomileri hızla büyürken, bizde darbe üstüne darbeler yaşandı" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:"Avrupa ülkelerinin işgücü kendilerine yetmedi. Dışarıdan işgücü ithal ettiler. Biz, büyük ülke olmak yerine o ülkelere işgücü göndermek zorunda kaldık. Şu anda Avrupa`da yaklaşık 6 milyon insanımız var. Ne zaman millet hükümetini seçtiyse, darbelerle o hükümetleri görevden uzaklaştırdılar. Komplolarla, tuzaklarla, mafya eliyle, manşetlerle milletin hükümetlerini görevden uzaklaştırdılar. `Millet bir şeyden anlamaz, iyi seçim yapamaz, kendi idarecisini seçemez, her şeyi en iyi biz biliriz, biz ne dersek o olacak` dediler. Millete söz hakkı vermediler. Türkiye`yi yerinde saydırdılar. İşte şimdi biz de diyoruz ki; `size millete tepeden bakma yetkisini kim verdi`? Bunlara bu hesabı soracak mıyız? Milleti aşağılama yetkisini bunlara kim verdi? Millet adına karar verme yetkisini, onlara sesleniyorum; kimden aldınız? İşte onun için diyoruz ki; `çekilin aradan, milletle bizin aramıza girmeyin, kararı millet verecek` diyoruz.

3 Kasım seçimlerine girerken ne dedik? Yeter dedik. Yeter söz de karar da milletindir dedik. Çeteleri, o karanlık manşetleri aradan çektik, kendisini milletin üzerinde gören o zorba, o ceberut kesimleri aradan çektik. 12 yıl boyunca milleti her şeyin üzerinde tuttuk. Siz, siz, karar verici sizsiniz. Sizin yetkinizi kimse alamaz. Şimdi bir kez daha aradaki aracıları kaldırıyoruz. Cumhurbaşkanıyla milletin arasındaki aracıları ortadan kaldırıyoruz. Millet yani cumhur artık kendi cumhurbaşkanını seçiyor. 10 Ağustos`ta inşallah millet ile devlet artık tam manasıyla, tam bir muhabbetle kucaklaşıyor. Aracılar, vekiller aradan çekiliyor. Asıllar devreye giriyor. Millet artık cumhurbaşkanını kendisi tayin ediyor."

"ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞIYORUZ"

Erdoğan, büyük bir değişimin, on yıllardır hasreti çekilen bir büyük dönüşümün yaşandığını, Türkiye`nin önündeki tüm engelleri tek tek kaldırdıklarını, Türkiye`nin ayağındaki zincirleri söküp attıklarını, Türkiye`yi prangalarından kurtardıklarını söyledi.

10 Ağustos`ta yeni Türkiye`nin kapılarının ardına kadar açılacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin, sadece bizi sevenlerin Türkiyesi değil, yeni Türkiye 77 milyonun Türkiyesi olacak. Bu Türkiye`de herkese özgürlük var. Bu yeni Türkiye`de herkese iş var. Bu yeni Türkiye`de herkesin hakkı muhafaza edilecek. Bu yeni Türkiye`de herkesin yaşam tarzı çok daha güçlü şekilde korunacak" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE DAHA DEMOKRAT OLACAK

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye daha demokrat olacak. Yeni Türkiye daha müreffeh, daha özgür, daha bir kardeş olacak" dedi.

Kepez Arena`da düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, başörtülülerin artık hem okula gidebildiğini hem de devlette çalışabildiğini belirtti.

"Ülke bölündü mü, devlet çöktü mü?" diye soran Erdoğan, "Kardeş kardeşe buyrun, tablo burada. Başı açık kardeşim de var, başı örtülü kardeşim de var. El ele, omuz omuza yarınlara yürüyoruz. Neydi bu zulüm" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:"Bunların hepsi bizim yavrularımız ama bular ne dediler. `Sen başörtülü müsün senden anca olsa olsa kapıcı olur` dediler. `Senden ancak tarlada, bahçede çalışan olur, senden avukat olmaz, senden doktor olmaz, senden öğretmen olmaz` dediler. Biz `olur` dedik ve bunu gerçekleştirdik. Katsayı koydular, önünü kesmek istediler, katsayıyı da kaldırdık. Niye? Bu prangalar sökülüp atılacak. Bu bir yarıştır hep birlikte girecekler, girdiler. Hamdolsun bak her taraf gayet iyi ama niyeti bozuk olanlar var. Bunlar hala eski Türkiye`nin ürünleri, yeni Türkiye`den bunların haberi yok. İsteseler de istemeseler de olacak. Dün bizim vizyon belgesini takip etmeye gelen sanatçılarımıza saldıran zihniyet neyse onlar da o. Hani siz sanatçıları seviyordunuz. Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz. Sizin gibi düşünmeye veyahut da gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi. Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları. Siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz. Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar ama biz kefenimizi giyerek yola çaktığımız için bunlara asla vermedik. Çünkü Allah`ın takdir ettiği ömrü bir an ne ileri ne geri kimsenin almaya gücü yetmez. Biz öyle inandık. Öyle inandığımız için de bu yolda hizmete devam ediyoruz."

"YENİ TÜRKİYE DAHA DEMOKRAT OLACAK"

"Aman ha ne olur, dikkat et, buralarda böyle çıkıp da konuşma ne olur ne olmaz" diye uyarılar aldığını anlatan Erdoğan, "Ne olursa olur. Biz bu hizmet yolunda ama millete hizmet, hani var ya malum Pensilvanya o değil. Yeni Türkiye daha demokrat olacak. Yeni Türkiye daha müreffeh, daha özgür, daha bir kardeş olacak. Yeni Türkiye hem bölgesinde hem dünyada öncü olacak, lider olacak. Artık Türkiye gündeminin içi boş meselelerle sanal sorunlarla meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bizim yapacak çok daha önemli işlerimiz var" diye konuştu.

Başörtülülerin artık zulme uğramayacağını belirten Erdoğan, "Meslek liseleri dediler, imam hatip dediler. Milleti katmanlara böldüler. Türk dediler, Kürt dediler, Arap, Gürcü, Çerkez, Roman, Polak dediler, Alevi dediler, Sünni dediler, Doğulu, Batılı dediler. Türkiye`nin kaynaklarını çarçur ettiler. Bizim artık böyle sanal sorunlara ayıracak vaktimiz yok. Bunların hepsini çözdük, çözüyoruz. İnşallah artık enerjimizi kaynaklarımızı, uhuvvetimizi ve muhabbetimizi yeni Türkiye için, büyük Türkiye için sarf edeceğiz. On yıllardır ertelenen büyük değişimi, büyük dönüşümü artık çok kararlı şekilde gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni süreçte hem Antalya için hem tüm Türkiye için çok daha iddialı hedefleri bulunduğunu belirten Erdoğan, 12 yıl boyunca yaptıkları hizmetleri bir üst aşamaya çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan, "Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı, halkın oylarıyla belirlenmiş bir hükümet, inşallah Türkiye`yi daha da ileriye, inşallah şaha kaldıracaktır. Özgürlükler daha da genişleyecek. Demokrasinin standartları daha da yükselecek. Avrupa Birliği`nin yolu daha da hızlanacak. Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci, kararlılıkla ilerleyecek. Kim ne yaparsa yapsın ne derse desin, bu bölgede, bu dünyada artık Türkiye `ben de varım` dedi, demeye decam edecek. Bu dünyada, bu bölgede artık güçlü bir Türkiye var. Ekonomisiyle güçlü, demokrasisiyle örnek, toplumuyla kardeş bir Türkiye inşallah 21. yüzyılı şekillendirecek" diye konuştu.

Erdoğan, 10 Ağustos`ta bir ilk yaşanacağını, tarih yazılacağını ifade ederek, "Sizin torunlarınız, evlatlarınız `benim annem ilk defa cumhurbaşkanı seçilirken gitti oy kullandı` diyecekler. Siz, bu tarihin yazarları olacaksınız, onun için sizlerden özellikle rica ediyorum, mutlaka sandığa gidin, yeni Türkiye`nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli