G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SPORCULARI TAŞIYAN OTOBÜS KAYARAK YAN YATTI

SPORCULARI TAŞIYAN OTOBÜS KAYARAK YAN YATTI

SPORCULARI TAŞIYAN OTOBÜS KAYARAK YAN YATTI

SPORCULARI TAŞIYAN OTOBÜS KAYARAK YAN YATTI

Giresun plakalı servis aracı sporcuları indirdikten sonra buzlu yolda kayarak yan yattı. Otobüsün boş olması olası bir faciayı önlerken sürücü kazayı yara almadan atlattı.

Atatürk Üniversitesi içerisinde meydana gelen kazada sporcuları taşıyan otobüs buzlu yolda yan yattı. Otobüsün boş olması olası bir faciayı önledi. 
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları?nda sporcuları taşıyan 28 NK 132 plakalı otobüs yurtlara geri dönüş yaparkan buzlu yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yan yattı. Otobüsün içinde sporcuların olmaması faciayı önlerken, araç sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.Kendi imkanlarıyla otobüsten çıkan araç sürücüsü kazanın etkisiyle şoka girerken, çekici yardımıyla otobüs kaza yerinden kaldırıldı. 
Büyükşehir belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından ihale döneminde yapılan araç kontrollerinin dikkatli yapılıp yapılmadığıda kafalarda soru işaret bıraktı. Yan yatan otobüsün lastiklerinin kış mevsimine uygun olmadığı görülürken, buzlu yolda zincir takılmaması da dikkatlerden kaçmadı.

ERZURUMLU SERVİSÇİLER İDDİA ETMİŞTİ

Araçların kontrolünü yakından takip eden Erzurumlu servisciler de kontrollerin eksik yapıldığını, araç lastiklerinin kış mevsimine uygun olmadığını iddia etmişlerdi. Servisçiler ayrıca diğer illerden gelen araç sürücülerinin kış mevsiminde tecrübeli olmadığı konusunda da uyarılarda bulunmuşlardı.

ÇOK SAYIDA KAZA MEYDANA GELDİ

Aşırı buzlanmadan dolayı kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, şehirlerarası yollarda da ekipler önlemlerini aldı. 
Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi ekipleri Sarıkamış-Erzurum Karayolu`nun 20. kilometresinde yolda mahsur kalan kamyon sürücülerine zincir takmalarında yardımcı olurken, battaniye ve yiyecek paketleri de verdi.
Kent merkezlerinde de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlıkları Erzurum ve Muş`ta 13, Ardahan`da 20, Erzincan`da 7, Kars`ın Sarıkamış ilçesinde 25, Palandöken ve Bayraktepe kayak merkezlerinde ise 55`er santimetre olarak ölçüldü.
Kar yağışıyla birlikte buzlanma olayının görüldüğü kent merkezlerinde, belediye ekiplerince kar ve buzla mücadele çalışması yapıldı.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan`da 7, Erzurum ve Kars`ta 6, Erzincan ve Ağrı`da 2 derece olarak kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki kar yağışının aralıklarla etkisini sürdüreceğini bildirdi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu