G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SUDA SORUN SADECE RENGİ

SUDA SORUN SADECE RENGİ

SUDA SORUN SADECE RENGİ

SUDA SORUN SADECE RENGİ  

Geçtiğimiz Cuma günü Erzurum?da bulunan Başbakan Erdoğan?ın Palandöken ilçesinde bir vatandaşın su şikayetinde bulunması üzerine girdiği apartmanda iftarını suyla açtığını ve suyun temiz olduğunu belirttiğini söyleyen Başkan Ahmet Küçükler, ?Başbakanımız mutfağa giderek bir bardağa musluk suyu doldurdu. Elindeki suyun vatandaşların şikayet ettiği gibi yeşil olmadığını gördü. Daha sonra iftarını bardağa musluktan doldurduğu suyu içerek açtı? dedi.


Erzurum`un içme suyunda herhangi bir kirliliğin bulunmadığını söyleyen Başkan Küçükler, "Geçtiğimiz yıla kadar vatandaşımıza iftarda mı yoksa sahurda mı su verelim tartışmaları yaparken bugün şehrin her bölgesinde 24 saat aralıksız su akıtabiliyoruz. İçme suyunun sağlıksız olduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Hiçbir dönemde halkımıza asla sağlıksız su vermedik. Ancak suda bulunan aşırı derecede mangan elementi nedeniyle renk konusunda sorunlar yaşadık. Bu elementin klor ile birleşmesi suyun renk kalitesini bozuyordu. Bu renk sorununa rağmen su kesinlikle sağlıksız değil" diye konuştu.


Arıtma tesisinin dışında ozonlama sistemini de devreye koyduklarını, içme suyu ile ilgili tüm sıkıntıların aşıldığını bildiren Başkan Küçükler, ? Çağdaş ve Avrupa ülkelerinde kullanılan özel bir sistem olan ozonlama sistemi ile su kalitesini en üst seviyeye çıkardık. Erzurum`un daha önce kullandığı kuyu suyu kontrolsüz ve sağlıksızdı.? dedi.


Halkın Ramazan ayı ile birlikte çeşmelerde oluşturduğu yoğunluğun ise bir kent kültürü olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, ?Erzurumlular yıllardır Ramazan ayında meşhur çeşmelerden evlerine su taşıyor. Bu alışkanlık evlerde akan suyun sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor.? diye konuştu.


Başkan Küçükler, barajın çevresinde bulunan yerleşim birimlerinde de gerekli tedbirleri aldıklarını hatırlatarak orada bulunan köyler de kamulaştırma çalışmalarının son sürat sürdüğünü, kısa bir süre içinde tamamlanmış olacağını kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı