G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SÜRÜCÜLERE RAMAZAN UYARISI

SÜRÜCÜLERE RAMAZAN UYARISI

SÜRÜCÜLERE RAMAZAN UYARISI

SÜRÜCÜLERE RAMAZAN UYARISI
Erzurum Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, "Sürücülerimizin iftara yetişmek için acele etmemeleri, kendi canlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamaları gerekmektedir" dedi.

Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında oruç nedeniyle bir çok kişinin kan şekerinin düştüğünü anımsatan Topçuoğlu, "Açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücülerin her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olması gerekmektedir. Sürücülerimiz İftara yetişmek için acele etmemeleri, kendi canlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye atmamaları gerekmektedir. Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli şekilde araç kullanmaya özen gösterilmelidir. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır" şeklinde konuştu.

Uykusuz ve yorgun araç kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Topçuoğlu, şunları söyledi: "Bu hafta sonunda tatilden dönüşler yoğunlaşacak ve trafik artacaktır. Geçen yılın yaz aylarında toplam 38 bin 494 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda bin 371 kişi yaşamını yitirirken, 58 bin 57 kişi de yaralandı. Ölümlü kaza oranı düşmesine rağmen, günlük ortalama 14 vatandaşımızı kazalarda kaybediyoruz. Tatil dönemlerinde ise günde 30-35 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. Bu kazaların en büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatlerinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Bu yılın ilk altı ayında meydana gelen 143 bin 740 ölümlü ve yaralanmalı kazada, bin 552 vatandaşımızı kaybetmemize neden olan sürücü kusurlarının başında ise; yüzde 30 gibi yüksek oranda araç hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektiği şartlara uyduramamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor."

Sürücülerin trafik kurallarına uyarak araç kullanmalarının hem kendileri hem de diğer sürücüler açısından hayati önem taşıdığına işaret eden Topçuoğlu, hız limitlerine, trafik kural ve işaretçilerine uyulmasını, geç saatlere kadar uyumayan vatandaşların kesinlikle uzun yola çıkmamasını isterken, kazalara araçların değil; onları kullanan şoförlerin neden olduğunu da unutmamak gerektiğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı