G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TACİZ DAVASINDA 15 YIL HAPİS KARARI

TACİZ DAVASINDA 15 YIL HAPİS KARARI

TACİZ DAVASINDA 15 YIL HAPİS KARARI

TACİZ DAVASINDA 15 YIL HAPİS KARARI 

Erzurum`da üniversiteli öğrenciyi arkadaşının bekar evine götürerek kuru sıkı tabanca tehdidi ile zorla alıkoyduğu ve cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen bir kişi, tutuklu yargılandığı Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi`nce 15 yıl, yanında bulunan arkadaşı ise 5 yıl 15 ay hapis cezasına mahkum edildi.   Cumhuriyet Savcısı`nın hazırladığı iddianameye göre olay, 5 Mayıs 2010 günü meydana geldi. Üniversiteli arkadaşı E.Ç. (24) ile Palandöken`de gittiği otelde alkol alan Adem İ.D. (24), kız arkadaşı E.Ç.`nin `Beni arkadaşımın evine bırak` şeklindeki teklifini reddetti. 

Adem İ.D., `Ya seni yurda bırakırım ya da sabaha kadar benimlesin` diyerek üniversiteli öğrenciyi arkadaşı Serdar M.`nin kuru sıkı tabanca tehdidiyle zorla bekar evine götürdü. Adem İ.D.`nin yanında bulunan arkadaşı Serdar M. de hareket   halindeki aracın camını açıp bir el ateş ederek korku ve gözdağı vermeye çalıştı.  
Arkadaşı Serdar M.`nin başka bir odaya gittikten sonra, kız arkadaşı E.Ç. ile baş başa kalan Adem İ.D.`nin, genç kıza cinsel saldırı teşebbüsünde bulunması üzerine E.Ç., dış kapının kilitli olmadığını fark edince kapıyı açarak çıplak ayakla sokağa çıkıp `imdat` çığlıkları atarak kurtuldu. Olaydan sonra polise sığınan genç kızın şikayetçi olmasının ardından Adem İ.D. ve Serdar M. çıkarıldıkları Sulh   Ceza Mahkemesi`nde tutuklandı.  
Mahkeme,TCK`nın 102`nci maddesi kapsamında "Nitelikli cinsel saldırı ile birlikte teşebbüs, cebir ve tehdit kullanarak silahla birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak` suçlarından Adem İ.D.`yi 15 yıl, arkadaşı Serdar M.`yi 5 yıl 15 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti tutuklu Serdar M.`yi cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verirken, Adem İ.D.`yi ise verilen hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli