G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TAŞIMA HİZMETİ ALIM İHALESİ SONA ERDİ

TAŞIMA HİZMETİ ALIM İHALESİ SONA ERDİ

TAŞIMA HİZMETİ ALIM İHALESİ SONA ERDİ

TAŞIMA HİZMETİ ALIM İHALESİ SONA ERDİ

2011 Kış Oyunları sürecinde kente gelen sporcu ve misafirlerin taşınması için yapılan `taşıma hizmet alım ihalesi`ni kazanan Öztaş firmasının kiraladığı 499 araç yeterlilik testinden geçmeye başladı.

 

 

İhalenin kendilerini verilmesini isteyen ancak olumsuz sonuç alan Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği üyeleri ise kiralanın araçların şartnamedeki kriterlere uymadığını savundu.27 Ocak- 06 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak olan 25. Üniversiteler Kış Oyunları`nda (UNİVERSİADE) kente gelen sporcu ve misafirlerin taşınması için yapılan "Taşıma Hizmeti Alım" ihalesi sona ererken, ihaleyi kazanan Öztaş firmasının kiraladığı araçlar dün yeterlilik testinden geçmeye başladı.Erzurum Şehir Stadyumu önünde yapılan yeterlilik testine Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü`nden altı kişilik bir ekip katıldı. 
25. Üniversiteler Kış Oyunları`nda misafirleri taşımak için 110 otobüs, 35 midibüs, 40 minibüs, 250 binek otomobil, 40 pikap, 30 kamyonet, 7 adet mini loder (bobcat) ve 6 adet fork lift (çekici kamyon), hizmet vereceği bildirilirken, ihalenin kendilerine verilmesini isteyen ancak olumsuz sonuç alan Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıcıları Derneği üyeleri de Öztaş firması tarafından kiralanan araçların bir çoğunun şartnamede ki kriterlere uymadığını savundu. 
Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye Altun, ihale öncesinde kendilerine sunulan şartların çok ağır olması nedeniyle ihaleye giremediklerini belirtti. İhale öncesi ortaya konulan şartlarla ihale sürecinde ki şartların birbirini tutmadığını da savunan Altun, " Erzurumlu serviscilerimiz para kazansın diye biz bu göreve talip olduk. Bize ihale usulüyle işi vereceklerini söylediler. İhale şartları da çok ağır olduğu için Erzurumlu taşıma şirketleri olarak ihaleye giremedik. Öztaş şirketinin ihaleyi kazanmasının ardından bizim önümüze konulan şartlarla şimdiki şartların birbirini tutmadığını gördük. Bu işi Erzurumlulara vermemek için ellerinden geleni yaptılar" dedi. 
Öztaş firmasının Türkiye`nin dört bir yanından araç kiraladığını da belirten Altun, " Araçların yüzde 50`si şartnamedeki kriterleri tutmuyor. Bir çoğunun D-2 belgesi olmadığı gibi, şart koşulan modelin altında ve lastiklerinin çoğu mevsime uygun değil. Bizde Erzurum Öğrenci Servisleri ve Personel Taşıyıcıları Derneği olarak yapılan testleri yakından takip ediyoruz. Eğer kriterleri tutmayan araçlara uygunluk belgesi verilirse itiraz edeceğiz"diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli