G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Taşmağazaları Esnafından Proje Beklentisi

Taşmağazaları Esnafından Proje Beklentisi

Taşmağazaları Esnafından Proje Beklentisi

85308Taş Mağazalarda çevre düzenlenmesine ilişkin esnafa verilen bilgi doğrultusunda çalışma olmaması, esnafı mağdur durumda bıraktı.

Taş Mağazalar için, esnafa sunulan projede bir ilerleme kaydedilmedi. Erzurum?un gözde merkezlerinden biri haline getirilmesi için yıllardır üzerinde konuşulan projede, herhangi bir adımın atılmaması esnafın tepkisini topluyor. Taş Mağazalarda ticaretin durma noktasına geldiğini öne süren esnaflar, ?Erzurum?un gözde merkezlerinden biri haline geleceği söylenilen Taş Mağazalar çarşımızda ticaret durma noktasında. Taş Mağazalar projesinin bu sezon hayata geçirilmesini bekliyor ve istiyoruz. Şuana kadar yapılan havuzlar, çarşı simgesi niteliğindeki heykel, ne esnafı mutlu etti.?

TRAFİK KAPANDI MÜŞTERİ BİTTİ

Taş mağazalar çarşısının trafiğe kapatılmasıyla işlerde ciddi oranda düşüş yaşandığına dikkat çeken çarşı esnaflarından Naci Şaşkın, "Buraya çevre düzenlemesi yapılacak, her şey çok güzel olacak dediler ama her şey daha kötü oldu. İlk iş olarak trafiği kapattılar. Esnaf arkadaşlarımız iyi olduğunu düşündü. Çünkü projenin devam edeceğini düşünmüştü. Projenin devamı gelmeyince, trafiğin kapatılmasının da bir anlamı kalmadı. Hatta işlerde yüzde 80 oranında düşüş olmasına sebep oldu. Şöyle ki; Erzurum`un ünlü kış mevsimi geldi, müşteriler çarşıya arabayla giremeyince, yanılgı ortaya çıktı. Resmen çarşı esnafının batışını hazırladılar. İnsanlar arabayla çarşıya giremeyince kış ayında arabayı uzağa park edip gelmiyorlar. Önceden arabayı dükkanın önüne çekip işini halledip gidiyorlardı. Şimdi gelen giden yok."

ESNAF VAKIFLARA TEPKİLİ

`AVM`leri durdurun` diye isyan eden bir diğer esnaf Yusuf Cangır, "Şehrin her tarafına AVM yapmaya çalışıyorlar. Şehrimiz büyüyor diye AVM?lerle gurur duyuyorlar. AVM?ler resmen bizleri bitiriyor. O kadar küçük kaldık ki kalkıp neden bize böyle yapıyorsunuz bile diyemiyoruz. Esnaflardan bazıları dükkanlarını satmaya düşünmeye başladı. Zaten bir çoğu da vakıf yerleri, onlar yerlerini teslim edince vakıflar buraya da bir AVM diker. Sonrada önüne geçip gururla poz verirler." diye konuştu.

ÇARŞI DEĞER KAYBETTİ

Esnaf Rasim Kasım ise, "Biz 4 nesildir burada iş yapıyoruz. Bundan 3-4 yıl önce buradaki bir işyerinin kirasının bedeli bir kilo altına bedeldi. Şimdi en kaliteli dükkan onun yarısı etmiyor. Geriye yapacak fazla bir şey kalmadı. Ya Taş Mağazalar projesi biran önce hayata geçirilip, çarşımız cazibe merkezi haline getirilecek rahat nefes alacağız, ya da tam manasıyla tükeneceğimiz günü bekleyip duracağız." dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli