G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TAYAD DURUŞMASINDA GERGİN ANLAR

TAYAD DURUŞMASINDA GERGİN ANLAR

TAYAD DURUŞMASINDA GERGİN ANLAR

TAYAD DURUŞMASINDA GERGİN ANLAR

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen `TAYAD duruşması` öncesinde gergin dakikalar yaşandı. Sanıklara destek olmak için adliye binasına girmek isteyen TAYAD üyesi bir kişi üst araması yaptırmak istemeyince kısa süreli arbede yaşandı. İsminin Sultan olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi genç göz altına alındı. 

Erzincan`da yaptıkları basın açıklaması ve gösteriler nedeniyle terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla 15 Mayıs 2010 tarihinde yapılan baskınlarda yakalanan TAYAD üyesi 10 kişiden tutuklanan 2 kişi ile tutuksuz yargılanan 7 kişi, dün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme öncesi Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı polis ekipleri Adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 Tutuklu 2 Erzincan Üniversitesi öğrencisine destek vermek için 20`e yakın TAYAD üyesi basın açıklaması yaptı. Arkadaşlarının haksız yere tutuklandıklarını ileri süren grup, daha sonra "Baskılar bizi yıldıramaz" slogan atarak, mahkemeyi takip etmek üzere adliyeye girdi. Ancak adliye binası girişinde X Ray cihazından geçen grup ile polis arasında tartışma yaşandı. 
Bunun üzerinde adliye içerisinde arbede çıkarken polise saldırmak isteyen bir kız öğrenci yaka paça gözaltına alındı. İsminin Sultan olduğu öğrenilen kız öğrenci, gözaltına alındıktan sonra direnmesi üzerine sürüklenerek polis otosuna götürüldü.
Öte yandan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, `silahlı terör örgütüne üye olma`, `suç işlemek amacıyla örgüt kurma` ve `terör örgütünün propagandasını yapmak` suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Sevgi Daylan, Sercan Ahmet Arslan, tutuksuz sanıklar Cemil Onur Çelikdağ, Anıl Ozan Sabancı, Sezgin Büyüktatlı, Ali Aslan, Mehmet Aracı, Hüseyin Öncü Dilmen ve Alican Gözlükçü ile sanıkların avukatı Oya Arslan hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay sanıklardan savunmaları isterken, tutuklu sanıklardan Sevgi Daylan, iddianamede belirtilen eylemlere katıldığını ancak bunun suç olmadığını ileri sürdü. İsteklerini düzenledikleri eylem ve kampanyalarla dile getirdiklerini anlatan Daylan, "Gençlik olarak taleplerimizi başka nasıl dile getirebiliriz? Tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da daha önce yaptıkları savunmalarını tekrarlarken, mahkeme heyeti, Sevgi Daylan ile Sercan Ahmet Arslan`ın tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 10 Şubat tarihine erteledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli