G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Tayyip Bey Vekillik Teklif Etti Ama

Tayyip Bey Vekillik Teklif Etti Ama

Tayyip Bey Vekillik Teklif Etti Ama

Erbakan soyadlı birinin CHP saflarına geçmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Erbakan, CHP'ye katılım sürecini AKP'ye neden katılmadığını Habertürk gazetesinden Kübra Par'a anlattı.

İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar:

AK Parti kurulurken Tayyip Bey bana milletvekillliği teklif ettti. Fakat amcamla aralarındaki kopukluk beni düşündürdü."Acaba amcama ihanet mi ederim?Üzülür mü?" dedim.

O zaman herkes milletvekili olmak için etrafında koştururken "Sizin bürokrata ihtiyacınız var" diyerek teklifini geri çevirdim.

Ama Milli Görüş ile de aranıza mesafe koydunuz.

"Mesafe koydum" diyemiyorum çünkü AK Parti hala Milli Görüş çizgisinde. O gelenekten gelen insanlar öyle kolay kolay o gömleği çıkaramazlar.Milli Görüş ülkenin selameti için yapılan şeylerdir.Kucaklayıcıdır, herkesi kabullenir.

Madem öyle, neden Saadet Partisi'ne katılmadınız?

Her işi kendi bileğimle yapmak istedim.Hep Erbakan olarak lanse ediliyorum ama ben Müsteşar Sabri Bey'im. Fatih Erbakan'a da " Tek başına siyaset yap" dedim.Orada olsam iki tane Erbakan olacaktı, o yüzden hep kaçtım.

2007 yılında AK Parti'den aday adayı olmuşsunuz.

Hayır, o yanlış bilgi. Genel başkanla anlaşmadıktan sonra doğru olmazdı, istifa etmedim.Ancak 2009 Yerel Seçimleri'nde İzmir Büyükşehir Belediyeb Başkanlığı adaylığım söz konusu oldu fakat son anda mevcut başkanla devam etmek istediklerini söylediler. Bürokraside devam ettim.

AK Parti'ye kırıldınız mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yüzde 100 kazanırdım.Çünkü İzmir aslında sosyal demokrat değil demokrattır.Adnan Menderes'in kalesidir.Sol görüşlü bir partide solcu birini aday göstermek bir şey ifade etmez.Öyle birini koyacaksınız ki hem sağdam hem soldan oy alacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli