G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TBMM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRSIN

TBMM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRSIN

TBMM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRSIN

TBMM DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRSIN

 Türkiye Kamu Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile Türk Enerji Sen Genel Başkanı Kamu Sen Genel Basın Sekreteri Erzurum`da ortak basın toplantısı düzenledi. 
    Basın mensuplarının bazı Ergenekon sanıklarının milletvekilliği adaylığı ile ilgili sorularını cevaplayan Kahveci, Türkiye Kamu Sen olarak, Ergenekon, Balyoz gibi önemli davalardan yargılanan sanıkların milletvekili seçilip parlamentoya girmeleri halinde dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi. 
    Kamu Sen Genel Sekreteri Kahveci, "Türkiye Kamu Sen`in teklifi olarak basına kamuoyuna teklifimiz, madem böyle yargılananlar var yarın milletvekili dokunulmazlığı ile Parlamentoya girmeleri halinde bunun da yolu yöntemi var, o da dokunulmazlığı kaldırırsınız. Dokunulmazlığı sadece kürsü ile sınırlandırırsınız, gider yargılanırsınız." dedi.
BU İŞ ŞİRAZEDEN ÇIKTI
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)`nin son zamanlarda başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerinin temelinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne başkaldırının yattığını iddia eden Kahveci, bu süreci başlatanları aklıselim davranmaya davet etti. 
    Diyanet İşleri Başkanlığı`nın görevlendirdiği `imamların arkasında namaz kılınmaması` gibi çağrıların ülkeyi bölünmeye götürebileceğine dikkat çeken Kahveci, "Bu iş şirazeden çıktı. Devletin tayin etmiş olduğu imamların arkasında namaz kılmama itaatsizliği ve buna benzer eylemlerin tamamı Türkiye Cumhuriyeti`ne başkaldırıdır. Hükümet ve sivil toplum örgütleri gerekli cevabı vermeli. Bu ülke sahipsiz değil, kimse kusura bakmasın." diye konuştu. Türk Enerji Sen Genel Başkanı Celal Karapınar ise sivil itaatsizlik adı altında dini itaatsizliğin yapıldığını öne sürdü.

SENDİKALARA BARAJ UYGULANSIN
Türkiye`de çok sayıda sendikanın bulunduğunu da hatırlatan Önder Kahveci, sendikalara aidat kesme noktasında baraj uygulaması getirilmesini istedi. 
    Ülkede isteyen herkesin sendika kurup, aidat topladığının ve bu aidatların ise nerelerde gittiğinin bilinmediğine de değinen Kahveci, "Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın. Önceden yüzde 5 barajı vardı, sendikaların üyelerinden aidat kestirebilmesi için. Türk Kamu Sen olarak yüksek değil düşük baraj sistemine geçilmesini ve amacına uygun kullanılmasını istiyoruz. Çünkü önüne gelen sendika kuruyor, üyesinin aidatını alıyor, farklı yerde, mecralarda kullanılıyor. " şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu