G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TEK ÇÖZÜM İSTİFA

TEK ÇÖZÜM İSTİFA

TEK ÇÖZÜM İSTİFA

TEK ÇÖZÜM İSTİFA
Cumhuriyet Halk Partisi`nin Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum`dan da aday tercihinde hata yaptığını dile getiren CHP İl Eski Başkanlarından Tuncer Aktaş, CHP`nin seçimi 12 Haziran`da değil aylar öncesinde aday tercihi yaparken kaybettiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi`nin Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum`dan da aday tercihinde hata yaptığını dile getiren CHP İl Eski Başkanlarından Tuncer Aktaş, CHP`nin seçimi 12 Haziran`da değil aylar öncesinde aday tercihi yaparken kaybettiğini iddia etti. Aktaş, " Bunu her gezdiğim yerde hemşerilerimin yanıma gelerek dile getirdiler. Onaylamadıklarını söylediler. Bu vesile ile Erzurumlu hemşerilerimin bana gösterdikleri bu yakın ve sıcak ilgiye de teşekkürü bir borç biliyorum. Erzurumlular hiçbir parti farkı gözetmeden bana duydukları sempatiyi ve yakınlığı hiç eksik etmediler. Onlara minnet ve şükran borçluyum. Erzurum`dan genel merkezin her genel seçimde yaptığı yanlışlıkları tekrarlanarak bu kez dışardan değil ama parti ile hiçbir ilgisi olmayan aday ile yola çıkıldı. Taban ve Erzurum bu uygulamaya evet demedi" şeklinde konuştu.

KIRGIN TABANI
İKNA ETMELİLER
Seçimler öncesinde yapılan yanlış aday tercihinin akabinde partiden istifa eden partililerin halen kırgınlıklarının sürdüğünü belirten CHP İl Eski Başkanı Tuncer Aktaş, "Şimdi Erzurum`da yapılması gereken şeyler nelerdir ?  Bunu düşünmek lazım. Erzurum Halkı ile birebir görüşüp, kimden yana iseler o insanları CHP`ye tekrar geri döndürmek zorunluluğu vardır. Çünkü CHP tabanı kırgın ve yorgundur. Genel Merkezin yıllardır süren yanlışları Erzurum`u yok olma noktasına getirmiştir. İl yönetimi ve adaylar başarılı olamamışlardır. Aldıkları oy bağımsız adaydan da aşağılarda kalmış CHP örgütlerinin moralleri çökertilmiştir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi`nin gerek genel Türkiye geneli gerekse Erzurum`da da aday seçimlerinde yanlışlığa gidildiğini hatırlatan Aktaş, "Türkiye geneli ve Erzurum`daki bu hezimetin sorumlusu listeleri yapan genel  merkez ve yöneticileridir. Şimdi sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Gürsel Tekin seçim öncesi vermiş oldukları sözü yerine getirip Cumhuriyet Halk Partisinin önünü Açmalı ve tüm ekibi İle istifa etmelidir" dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false