G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TEK KARELİK BİR FOTOĞRAF İÇİN 5,5 MİLYONLİRA

TEK KARELİK BİR FOTOĞRAF İÇİN 5,5 MİLYONLİRA

TEK KARELİK BİR FOTOĞRAF İÇİN 5,5 MİLYONLİRA

TEK KARELİK BİR FOTOĞRAF İÇİN 5,5 MİLYON LİRA 

Atlama kulelerinin çevresindeki gecekonduların yıkımı için gerekli olan 5.5 milyon lira, tek bir fotoğraf karesiyle temin edilirken, curling salonunun çevresine de para bulunamıyor.

Akdağ, Başbakan?a ulaştırdı

PALANDÖKEN Belediye Başkanı Orhan Bulutlar 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yaptırılan kayakla atlama kulelerinin çevresinde bulunan 104 gecekonduyu kamulaştırarak yıktırmak için harekete geçti. Kuleler ile gecekonduları birlikte gözüktüğü bir tek kare fotoğraf çektiren Bulutlar, fotoğrafı Sağlık Bakanı Recep Akdağ aracılığıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a ulaştırdı. Fotoğraflı projenin ardından, Bakanlar Kurulu`ndan Harput Mahallesi`nin kamulaştırılması için kısa sürede karar çıktı.

Para ödendi, evler yıkıldı

BUNUN üzerine hak sahipleri ile görüşen Başkan Bulutlar, yaklaşık 5.5. milyon lirayı bulan kamulaştırma bedelini gecekondu sahiplerine ödedi. Ödeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından geçen Ağustos ayında gecekonduların yıkımına başlandı. Belediye 104 evin büyük bir bölümünü yıkarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Atlama kulelerinin çevresinde gecekondu sorunu böylece çözülürken, curling salonunun çevresi için de kimsenin kılının kıpırdamaması dikkat çekiyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.3 ° / 1.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu