G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Toplu Ulaşım Araçları Dezenfekte Edilmiyor

Toplu Ulaşım  Araçları Dezenfekte Edilmiyor

Toplu Ulaşım Araçları Dezenfekte Edilmiyor

 

Erzurum´da toplu ulaşım araçları yeterince dezenfekte edilmiyor. Birçok Minibüs ve Halk Otobüsünde kapı kolları, koltuk başlıkları ve tutamaklar mikrop yuvasını aratmıyor.

Araç içerisindeki havalandırmanın yetersiz olması solunum yolları hastalıklarında ciddi artışa neden oluyor. Mikropların en çok bulaştığı yerler arasında ilk sıralarda yer alan servis ve toplu taşıma araçları, dezenfekte edildiği takdirde hastalıkların bulaşma oranı yüzde bir hayli düşüyor. Yolcular araçların dezenfekte edilmesini isterken, uzmanlar toplu ulaşımı kullananlara önemli uyarılarda bulundu.

Hijyenik olmayan ortamların sağlığı tehdit ettiğini belirten uzmanlar, şu uyarılarda bulundu: "Erzurum´daki toplu ulaşım araçları yeterince temizlenmiyor. Toplu taşıma araçlarındaki klima ve havalandırmalar alerjik reaksiyonlara ve hapşırık krizlerine sebep olabiliyor. Bu hastalıklara karşı önlem almak için hem hasta olanlara, hem olmayanlara hem de toplu taşıma araçlarının yetkililerine görev düşmektedir. Hasta olan kişiler en kısa zamanda tedavileri için bir sağlık kuruluşuna başvurmalı. Öksürük ve aksırık sırasında ağızlarını mendille kapatmalı. Mendil bulamazlarsa avuçlarının içine değil kollarının içine aksırıp öksürmeli. Maske takmalı. Her fırsatta ellerini yıkamalıdır. Hasta olmayanlar ise korunmak için olabildiğince az yere dokunmalı ve ellerini yıkamadan ağız ya da gözlerine temas ettirmemeli. Dış ortamda ve toplu taşıma araçlarında hava sıcaklığına uygun olacak şekilde giyinmeli. Yolculuk esnasında havadan gelebilecek mikroplara karşı ağzınızı atkı ile kapatarak, ellerinizi ise deri eldiven ile koruyabilirsiniz. Alerjisi yoğun olan kişilerin kumaş koltuk yerine deri koltuk bulunan araçlarda seyahat etmeleri gerekir.?



  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli