G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TOPLUM HENÜZ BU KAVRAMA ALIŞMADI

TOPLUM HENÜZ BU KAVRAMA ALIŞMADI

TOPLUM HENÜZ BU KAVRAMA ALIŞMADI

TOPLUM HENÜZ BU KAVRAMA ALIŞMADI
Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, il genelinde sadece 3 ailenin korucu aile statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, toplumun henüz bu kavrama alışamadığını söyledi.

Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ülke genelinde bin 240 çocuğun koruyucu ailenin yanında yaşadığını söyledi. Koruyucu aile uygulamasına en fazla İzmir ve Kayseri`de rastlandığını aktaran Aydın, Erzurum`un da aralarında bulunduğu doğu illerinde ise yok denecek kadar az olduğunu dile getirdi. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli etkinlik ve tanıtım toplantıları düzenlediklerine işaret eden Aydın, "Maalesef koruyucu aile uygulamasına doğu toplumları olarak yabancıyız. Erzurum`da 3 koruyucu aile var. Bu da korunmaya muhtaç çocuklarımızın sıcak aile ortamında yaşamaları için yetersiz bir sayı." dedi.

Koruyucu aile uygulamasında devletin, yanına yerleştirdiği çocuğun üzerinden elini çekmediğini hatırlatan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın, "Devlet korucuyu ailenin yanına verdiği çocuğun bütün giderlerini karşılıyor. Yeter ki çocuk aile ortamında ve sevgi ikliminde yetişsin." şeklinde konuştu. Ailelerin daha çok küçük kız çocuklarını koruyucu aile olarak yanlarına aldıklarına işaret eden Aydın, "Evcimen ve anneye düşkün olduğu için kız çocukları tercih ediliyor." ifadesini kullandı.

EVLAT EDİNMEYİ SEVİYORUZ
Erzurum`da son 5 yılda korunmaya muhtaç 20 çocuğun ailelerce `evlat` olarak alındığını da ifade eden Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, şunları söyledi: "Evlat edinen aile sayısında son yıllarda artış var. Evlatlıklar ailelerin nüfusuna geçiriliyor. Korucuyu ailede de devlet aileye çocuğun bütün ihtiyaçlarını giderecek kadar ücret ödüyor, sağlık ve eğitim hizmetlerini üstleniyor. Erzurumlular evlat edinmeyi seviyor. Daha çok 5 yaş altındaki kız çocukları ile erkek çocukları evlat olarak verilmekte. Evlat verilecek aileler sosyo- ekonomik olarak iyice incelendikten sonra talepleri değerlendiriyor."




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı