G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafik cezalarında yeni dönem başlıyor

Trafikte yeni dönem resmen başlıyor. Mevcut düzenlemede yer alan,trafik idari para cezalarının 10 gün içinde tebliğ edilmesi zorunluluğu kaldırıldı.

Vatandaşların trafik cezaları na, zamanında tebliğ edilmediği gerekçesiyle açtıkları ve art arda kazandıkları iptal davalarına önlem geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayınlanan yönetmelik değişikliğiyletrafik cezaları, yıllar sonra da can yakabilecek. Mevcut düzenlemede yeralan, trafik idari para cezalarının 10 gün içinde tebliğ edilmesi zorunluluğu kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle, trafik cezaları, Kabahatler Kanunu'nda yer alan soruşturma zamanaşımı süreleri” içerisinde tebliğ edilebilecek. Bu hükümle, kesilen cezaların 3 yıl sonra bile tebliğ edilebilmesine olanak tanınıyor.

Son dönemde vatandaşların zamanında tebliğ edilmeyen trafik cezalarının iptali için mahkemelere başvurması ve birçok davanın peş peşe kazanılması üzerine, İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemeyi yürürlüğe soktu. Dün yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle İçişleri Bakanlığı vatandaşa kesilen cezalarla ilgili yaşadığı bu sorunun önüne geçmiş olacak.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli