G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Trafikte kadınlar, erkeklerden başarılı

Trafikte kadınlar, erkeklerden başarılı

Trafikte kadınlar, erkeklerden başarılı

85076Erzurum Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mutlutan Alparslan Dumlu, değişen ehliyet sisteminde rampada kalkış yapamayanlara ehliyet verilmeyeceğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan trafik yönetmeliği göre ehliyet kurslarındaki değişen sistem hakkında bilgi veren Erzurum Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Tema Sürücü Kursu Başkanı Mutlutan Alparslan Dumlu yeni sistemin daha öğretici olduğunu söyledi. Alparslan Dumlu rampada kalkış, trafik ışıklarına uyma ve hız limitini aşmama kurallarının ihlali durumunda belgenin verilmediğini belirtti.
Türkiye?nin en eski sürücü kurslarından olan Tema Sürücü Kursu Müdürü Alparslan Dumlu.?26 yıldır bu işi yapıyorum, trafikte kadınlar erkeklere oranla çok daha başarılı ve çabuk öğreniyorlar. Ayrıca ölümlü kazalara karışma oranı da çok düşük, hız limitini aşmıyorlar ve son derece dikkatliler. Yalnız biraz panik olduklarını söyleyebilirim buda kadınların sevme kapasitelerinin çok oluşundan kaynaklanıyor. Bir kaza karşısında üzüntüleri de erkeklerin üzüntüsünden büyük oluyor. Bu sebeple çok dikkatli ve tedirginler.? şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan trafik yönetmeliği taslağında bulunan ve henüz yürürlüğe girmeyen stajyer sürücülük hakkında da bilgi veren Dumlu, 3 kez hız, ışık ihlali ve yaya geçidinde yol vermeme durumlarını gerçekleştiren stajyerlerin belgelerinin iptalinin gerçekleşeceğinin altını çizerek yeni yönetmeliğin korkutucu değil öğretici olduğunu ve caydırıcı olması bakımından başarılı olduğunu belirtti

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı