G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Turizm Kaynakları Yeterli Boyutta Ekonomiye Kazandırılamıyor"

"Turizm Kaynakları Yeterli Boyutta Ekonomiye Kazandırılamıyor"

"TURİZMİN KAYNAKLARI YETERLİ BOYUTTA EKONOMİYE KAZANDIRILAMIYOR" 

Erzurum İnanç, Kültür, Tarih, Kongre, Doğa, Botanik, Termal, Kuş, Sağlık, Rafting, Dağ, Mutfak gibi hemen her turizm alanında çeşitlilik gösteren bir zenginliğe sahip olmasına rağmen, il tanıtımında yalnızca Kış Turizmi ön plana çıkıyor.

Yılın ancak dört ayında gerçekleştirilen Kış Turizmi etkinliklerinin il ekonomisine katkısı sınırlı kalırken, diğer turizm çeşitlerindeki kaynaklar yeterli boyutta ekonomiye kazandırılamıyor.  

Winter Universiade 2011’den sonra Turizmin öncelikli sektör haline geldiği Erzurum’da, gerek turizm kaynaklarının tanıtımı ve gerekse de ekonomik kazanımlarının artırılması için, Turizmin yılın 12 ayına yayılması büyük gereklilik gösteriyor. Bu konuda KUDAKA bölgesel bazda başlattığı girişimle, turizm kaynaklarına dikkat çekiyor, turizm konusunda ortak aklın harekete geçmesine katkı veriyor.  
Erzurum’da turizmin 12 aya yayılması odağında çalışma başlatan KUDAKA Kuzeydoğu Anadolu Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nı 25 Aralık’ta Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katılacağı toplantıda gündeme getirecek. KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Altan katılımcı bir anlayışla nitelikli bir turizm stratejisi ve eylem planı hazırladıklarını belirtti.  

Sadece kış turizmini değil, diğer turizm çeşitlerinin de geliştirilmesini de amaçladıklarını ifade eden Altan, Kış turizmi yanında Termal, doğa, inanç ve kongre turizmini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Altan, profesyonel bir yöntemle, bölgeyi dünyaya tanıtacaklarını, turizm kaynakları temel eksenleriyle turizmi geliştireceklerini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı