G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TAKDİRE ŞAYAN

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TAKDİRE ŞAYAN

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TAKDİRE ŞAYAN

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TAKDİRE ŞAYAN"
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Türkçe Olimpiyatları adı altında yapılan organizasyonun, takdire şayan bir çalışma olduğunu söyledi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Türkçe Olimpiyatları adı altında yapılan organizasyonun, takdire şayan bir çalışma olduğunu söyledi. 
MMO İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Türkçe Olimpiyatları`nın, ana dili Türkçe olmayan en alt düzeyden en üst düzeye kadar Türkçe kullananların yetenek ve bilgilerinin sınandığı bir yarışmanın adı olduğunu söyledi. Ülkeler arası sınırların yok olmaya başladığı, zaman ve mekân kavramlarının kaybolduğu bu iletişim çağında; insanların kilometrelerce uzaklıktaki başka bir insana bir adım ötesindeymiş gibi ulaşabilmesinin takdire şayan olduğunu ifade eden Yalçın, "Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği olarak, Türkiye`nin ve Türk insanının dünyayla iletişim kurmasının zorunluluğunun farkındayız.Bu bilinçle 2003 yılından bu yana Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenerek yapılan bu olimpiyat rüzgarının ilimiz Erzurum`dan geçmesini önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz." dedi.
Türkçeye vefası olanların, ülkemiz ve ilimiz insanına duyduğu güven ve gelecek nesillere olan inancın başlattığı Türkçe Olimpiyatlarının zamanla muhteşem bir organizasyona dönüşmüş olmasına, Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmasına tüm Erzurum halkının şahit olduğunu kaydeden Yalçın, şunları kaydetti: "Gerçek milliyetçilik, hamasi nutuklarla "Türk`e Türk`ün methiyesini" dizmek değildir. Gerçek milliyetçilik, Türk`ün varlığını başkalarına gönülden kabul ettirmektir, onların önce aklına sonra da gönlüne yerleşmektir. Yaşayan herkes bilir; başka bir ülkede bir süre için dahi bulunan, o ülkenin insanlarıyla kısa da olsa yarenlik eden hemen herkes artık o ülkeye bakış açısını değiştirir, o ülkeye daha başka bir gözle bakar, orada ne oluyor diye daha yakın ilgi duyar. Hele hele yabancı bir ülkenin okulunda okuyan insanlar, bir ömür boyu o ülkeye kendilerini yakın hissetmekten kendilerini alamazlar. Bu çocuklar ileride, haliyle Türkiye`ye karşı olumlu duygularla dolu olacaklar, muhteşem Türkçeleri ile ülkemizde neler olup bittiğini izleyecekler. Kimi ülkemizde edinecekleri arkadaşlarla ticaret yapacak, kimi uluslararası ortamlarda Türkiye`nin haklarını savunacak, kimi turizm elçisi olacak, kimi de ülkemize yapılacak ekonomik yatırımlara önayak olacak. Kimi bir Türk`le evlenecek, kimi yaz tatillerini ülkemizde geçirmek için can atacak. Eğer, bu çocukların doğru dürüst takibi yapılır, envanteri tutulursa; onların ait oldukları ülkelerle ticaret yapmak isteyen, o ülkelerde yatırıma girişen Türkler de o ülkeleri ziyaret ettiklerinde karşılarında Türkçe konuşan ticaret ataşeleri, ekonomi danışmanları, turizm rehberleri, yarenlik edecek bir dost, yol gösterecek bir rehber bulacaklardır. Türkün varlığını başkalarına gönülden kabul ettirmenin adı ve gururu olan bu olimpiyatları düzenleyen ve emeği geçen herkesi Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği olarak kutluyoruz."




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı