G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR
Diyarbakır?da 9 Temmuz tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin yol kesip 2?si asker, birisi sağlık görevlisi 3 kişiyi kaçırmasının ardıından sürdürülen operasyonlar kapsamında bugün Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi kırsalında bir grup terörist güvenlik güçlerine ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 12 asker şehit oldu, 2`si asker 6 asker de yaralandı.
Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır Asker Hastanesi`ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler ormanlarla kaplı dağlık alana kaçtı. Çatışmanın ardından bölgeye kobra helikopterler sevk edildi. Teröristlerin kaçış noktalarına skorki helikopterlerle askerler indirilirken,kobralar da teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladı.
ACI HABER OCAKLARINA KOR GİBİ DÜŞTÜ
Diyarbakır`ın Silvan ilçe kırsalında bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada 13 asker şehit olurken 2`si ağır 7 asker de yaralandı. Acı haber baba ocaklarına kor gibi düştü.

Diyarbakır`daki çatışmada şehit düşen 3`ü uzman çavuş, 13 askerlerin kimliği ve memleketleri belli oldu.

Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım - Adana, Uzman Çavuş Mustafa Güney - Adana, Uzman Jandarma Onbaşı Fahrettin Aksu - Hatay.

Şehit olan erlerin isimleri ise şöyle; Mehmet KAZ-Gaziantep, Emrah Eker-Giresun, Necmettin Torun -Samsun, Ufuk Başarı - Konya, Noyan Aydın - Zonguldak, Aykut Delimehmetoğlu-Bursa, Barış Çiçekdağı-Gaziantep, Vefa Çelik - Ağrı, Ethem Okkay - Şanlıurfa, Gökhan Kaplan-Tekirdağ.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel de operasyonlar için bölgeye gitti. 

Durumu ağır olan 2 asker GATA`ya sevkedilirken, 5 askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şehit olan askerler için bugün saat 13.30`da 7`inci Kolordu Komutanlığı`nda askeri tören düzenlenecek.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı