G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TÜRKİYE`DEN YARDIM ELİ UZANDI

TÜRKİYE`DEN YARDIM ELİ UZANDI

TÜRKİYE`DEN YARDIM ELİ UZANDI

TÜRKİYE`DEN YARDIM ELİ UZANDI
Açlık ve yoksullukla mücadele eden Sudan`a yardım götüren sanatçı Reyhan Karaca, gördüklerinin hayatını değiştirdiğini söyledi. Karşılaştıkları için, "Manzara çok kötüydü." değerlendirmesini yapan Karaca, çaresiz kalan bir annenin çocuğunu kendisine vermeye çalıştığını belirtti.

 

Açlık ve yoksullukla boğuşan Afrika ülkelerine Türkiye`den yardım eli uzandı.

Yaşananlara duyarsız kalmayan Türk yardım kuruluşları, Sudan`a yiyecek ve giyecek yardımı götürüyor.

Sanatçı Reyhan Karaca, açlığın, yoksulluğun ve terörün kol gezdiği Sudan`a giderek yardım dağıttı.

Sudan`da 5 gün kalan Karaca, bugün döndüğü İstanbul`da gördüklerini anlattı.

Atatürk Havalimanı`nda, basın mensuplarına gördüklerinden ve yaşadıklarından sonra kendisini 40 yıl yaşlanmış gibi hissettiğini söyledi.

5 günde hayatının değiştiğini belirten Karaca, "Manzara gerçekten çok kötü. Hiçbir yerde görmediğim kadar çok çocuk gördüm. Birçoğu aç. Tepelerine hortumla yağmur yağıyor ve çocuklar yağmurda sürükleniyor. Karınlarını doyuramıyorlar. Doyuranlar da adını bile bilemediğimiz yemek bile denmeyecek şeyler yiyorlar. Kalitesiz gıdadan dolayı bazı çocuklar enteresan bir şekilde şişman, zayıf olanlar da kemikleri adeta plastik gibi. Anlatmak çok zor." dedi.

Anne Çocuğunu Bana Vermeye Çalıştı
İnsanların çaresiz bir halde olduğunu aktaran Karaca, Darfur`da bir annenin çocuğunu kendisine vermeye çalıştığını söyledi.

Karaca, "Bir anne çocuğunu bana vermek için arabanın içine soktu. `Al çocuğumu kurtar` diye çocuğu kucağıma verdi. Bir anne evladını verecek kadar kötü bir durumda ise bunun üzerine söyleyecek hiçbir şey yok. Ve çocuk bu lafı duyduktan sonra inanılmaz bir şekilde ağladı. O çocuğun psikolojisi beni çok etkiledi. Çok duygulandım." dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı