G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`ÜÇ DOKTORUN ÖLÜMÜNDEN SAĞLIK BAKANINI SORUMLU`

`ÜÇ DOKTORUN ÖLÜMÜNDEN SAĞLIK BAKANINI SORUMLU`

`ÜÇ DOKTORUN ÖLÜMÜNDEN SAĞLIK BAKANINI SORUMLU`

`ÜÇ DOKTORUN ÖLÜMÜNDEN SAĞLIK BAKANINI SORUMLU`

MHP İl Başkanı Zekai KayaErzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde (BEAH) son bir yılda meydana gelen doktor ölümlerinin birinci derecede sorumlusunun Sağlık BakanıRecep Akdağ olduğunu iddia etti. 
12 Haziran`daki genel Seçim öncesi MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile milletvekili adayları Oktay Öztürk, Kamil Aydın, Ertürk Çimen ve Muhsin Yılmaz ile birlikte Müceldili konağında bir basın toplantısı yaptı. Milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan MHP İl BaşkanıZekai KayaErzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde son 14 ay içinde hayatını kaybeden Anastesi uzman Doktor Buket Tasmacıoğlu, Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi`de araştırma görevlisi Muhammet Fındık ve Acil Tıp Uzmanı Dr.

 Fatih Bilge ile ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklamanın yapılmadığını söyledi. "Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde neler oluyor?" diye soran MHP İl Başkanı Kaya, bu konuda şu iddialarda bulundu: 
"Nasıl oluyor da 14 ay içinde hayatının baharında ve yaşları 26 ile 37 arasında değişen üç genç doktor ölüyor? İnsan doğal olarak merak ediyor. Uzman değiliz, elimizde çok somut veriler de yok. Yine de ölümlerin `normal` olmadığı inancında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Acaba bu üzücü olayların soruşturması yapıldı mı? Yapıldıysa nasıl bir sonuca ulaşıldı? Ortaya çıkan sorunları giderme adına adımlar atıldı mı? BEAH`da 14 ay önce yaşanan sorun ve sıkıntıların boyutu belli ki, giderek büyümüş. Böyle olmasa, gencecik doktorlar birer birer aramızdan ayrılırken, gözler de `ölüm hastanesi`ne dönüşen Bölge Eğitim`e çevrilebilir miydi? Kendini sağlık konularında otoriteymiş gibi gören ve burnundan kıl aldırmayan 
Sağlık Bakanı, bize göre Erzurum`daki doktor ölümlerinin birinci derecede sorumlusudur. "



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli