G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"UTANÇ VERİCİ" İbrahim Hakkı Camii İbadete Kapanmak Üzere

"UTANÇ VERİCİ" İbrahim Hakkı Camii İbadete Kapanmak Üzere

"UTANÇ VERİCİ" İBRAHİM HAKKI CAMİİ İBADETE KAPANMAK ÜZERE

Büyük mütefekkir Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin adını taşıyan Erzurum’un Pasinler ilçesindeki cami bakımsızlıktan ibadete kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor

Pasinler’de 1976 yılında ibadete açılan İbrahim Hakkı Hazretleri Camii, bakımsızlıktan adeta harabeye döndü. İşlemeleri ve boyaları dökülen cami, yağışlı havalarda damlıyor. Halıların su olmaması için damlayan yerlere kova konulan camiye, nem ve rutubetten dolayı halılarda oluşan koku nedeniyle vatandaşlar girmek istemiyor.

İbrahim Hakkı Hazretleri Cami ve Külliyesi Vakfı Başkanı Murat Özcan, çatıdan sızan sular nedeniyle kubbenin çökme tehlikesi bulunduğunu söyledi. Acil olarak bakıma alınmazsa caminin ibadete kapatılabileceğini söyleyen Özcan, onarım için ise vakıf bütçesinin yeterli olmadığını belirtti. Kamu kuruluşlarından ve hayırsever iş adamlarından yardım beklediklerini vurgulayan Özcan, “1976 yılından itibaren hiç bakıma alınmayan camimiz, her geçen gün daha kötüye gidiyor. Duvarlardan büyük parçalar halinde sıvalar dökülüyor. Hatta betonların demirleri görünmeye başladı. Duvarlarda oluşan çatlaklara kuşlar yuva yapmışlar.” dedi.

Dünyaya nam salmış böyle büyük bir değerin adını taşıyan caminin tehlike saçtığını ifade eden Özcan, “Buraya her baktığımda içim sızlıyor. Artık buna dur denilmesi lazım. Dernek olarak birkaç yere durumu ilettik ancak bir dönüş alamadık. Camimiz 35 yıldan bu yana hiç restorasyon görmemiş. Vakfımızın normal şartlarda iş yerleri var, kiraları da vakfa kalıyor. Ancak dükkânların çoğu boş, dolayısıyla bir geliri de yok. Camimizin onarımını yapmak için bir seferberlik ilan edilmeli. İlçemizin en görkemli camisinin bu hale gelmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli