G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

 Erzurum?da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 12 kilo 615 gram esrar ele geçirilirken gözaltına alınan 16 kişi bugün adliyeye sevk edildi.
Erzurum Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
?Diyarbakır ilinden temin etmiş oldukları (esrar) uyuşturucu maddeleri ilimizde sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya süren H.Ş isimli şahıs liderliğindeki suç örgütüne yönelik yaklaşık 5 aydır yürütülmekte olan planlı operasyon kapsamında 21 Ocak 2011 tarihinde kentte 20 noktada yapılan aramalar neticesi gerçekleştirilen operasyonda örgüt lideri H.Ş ile birlikte C.A, E.A, Y.A, Ç.B, M.D, M.B, S.Ç, S.Y, O.K, F.T, Z.K, O.L.D, M.H, A.B, ve F.B, isimli 16 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Gerçekleştirilen planlı operasyon kapsamında soruşturma başlangıcından operasyon günü tarihine kadar olan süreçte uyuşturucu organizasyonunda yer alan şüpheliler ile doğrudan ve dolaylı irtibatı bulunan toplam 38 şüpheliye uyuşturucu madde kullanıcılığından adli işlem yapılmış, soruşturma sürecinde organizasyonda yönetici ve dağıtıcı konumda bulunan 3 şüpheli tutuklanmıştı. Operasyon tarihinde ise uyuşturucu örgütünde yer alan diğer örgüt mensupları olan toplam 16 şüphelinin tamamı yakalanarak mevcut uyuşturucu örgütü deşifre edilmiştir. Planlı operasyon genelinde 12 kilo 615 gram esrar ile uyuşturucudan elde edilen 2 bin 395 TL nakit para ele geçirildi. Mevcut uyuşturucu örgütünde yer alan ve operasyon günü yakalanarak gözaltına alınan 16 şüpheli hakkında ?Suç İşlemek Amacıyla Kurulmuş Bir Örgütün Faaliyetleri Çerçevesinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Sağlamak ve Nakletmek ? suçlarından bugün adli mercilere sevk edildi?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı