Tarih: 21.07.2011 07:40

UZMANLAR`DAN UYARI

Facebook Twitter Linked-in

UZMANLAR`DAN UYARI
Uzmanlar, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının en çok Temmuz ayının Cumartesi günleri meydana geldiğine işaret ederek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma ilginç bir gerçeği gözler önüne serdi. Yaz tatili ile birlikte tatil beldelerine akın eden vatandaşların yollarda adeta ölümle dans ediyorlar. Uzmanlar, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının en çok Temmuz ayının Cumartesi günleri meydana geldiğine işaret ederek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardılar.
Trafik kazası istatistikleri raporunun incelendiğinde ilginç sonuçların ortaya çıktığını belirten uzmanlar, Türkiye?de 2009 yılında 14 milyon 316 bin 700 taşıtın trafikte seyrettiğini söylediler. Bu araçlardan 146 bin 964?ünün kazaya karıştığını açıklayan Uzmanlar, ?111 bin 121 kazada toplam 4 bin 324 kişi yaşamını yitirdi ve 201 bin kişi yaralandı. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları en çok Temmuz ayında, Cumartesi günü ve saat 17.00 ile 18.00 arasında meydana geliyor. Karayollarında en çok can kaybının yaşandığı zaman dilimi saat 12.00 ile 17.59 arasında gerçekleşiyor. Gün olarak Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri yoğunlaşıyor.
Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaklaşık yüzde 60?ı gündüz meydana geliyor. Trafik kazalarında aşırı hız, alkol alımı, tehlikeli araç kullanımı ve uykusuzluk önemli nedenlerdendir? dediler.
Trafik kazalarının oluşmasının en önemli etmeninin insan olduğunun altını çizen uzmanlar, insan faktörünün yüzde 66, sürücünün yüzde 27, yolcunun 1, araç faktörü yüzde 5 ve yol faktörlerinin de yüzde 1 olduğuna değindi. İnsan faktörünün sürücü ve yolcu ile yüzde 94?e ulaştığına dikkat çeken Atay, kazaların önlenmesi için şu uyarılarda bulundular: ?İnsan faktörüne bağlı trafik kazalarının nedenleri; acemilik, dikkatsizlik, uzun süre uykusuzluk, hatalı sollama, aşırı hız, fazla yük taşımak, alkollü araç kullanmak, bazı ilaçları kullandıktan sonra araç kullanmak, trafik kurallarını dikkate almamak ve rutin araç bakımlarını yaptırmamaktır. Kendi hayatınız ve can güvenliğiniz bakımından; Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. Trafikte dikkatli ve hoşgörülü olunuz. Uykusuzluğunuz varsa araç kullanmayınız. Alkollü araç kullanmayınız. Hız limitlerine uyunuz ve dikkatinizi dağıtmayınız. Acelecilikten kaçınınız?





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657