G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

UZUNDERE`NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

UZUNDERE`NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

UZUNDERE`NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

UZUNDERE`NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Çevre ve Orman Bakanlığı Orköy Genel Müdürlüğü`nce yürütülen "Havza" uygulaması Tortum ve Uzundere`nin de çehresini değiştirecek. Havza projesi kapsamında oluşturulan teknik heyet ön fizibilite çalışmalarını tamamlayarak Orköy Genel Müdürlüğü`ne sunulurken, havza planlarının yapılmasıyla birlikte uygulamaya da geçilmiş olunacak. 
Çevre ve Orman Bakanlığı Orköy Genel Müdürlüğü, aralarında Tortum ve Uzundere`nin bulunduğu 16 havzaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, orman köylüsünü yerinde kalkındırmak, ormanlara olan baskıyı azaltarak korumak ve geliştirilmeleri amacıyla sosyal ve ekonomik destekler sağlamak gibi etkinliklerin, Orköy Genel Müdürlüğü`nün sorumlulukları arasında bulunduğunu söyledi.

 
Verilen bu desteklerin orman köylüsünün gelişimini, kalkınmasını ve var olan potansiyelini bir bütün halinde harekete geçirerek, pratik, ekonomik ve bilimsel açıdan üst seviyelere çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Toraman, bu çalışmalardan birisinin de, `havza` uygulaması olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda ülke seviyesinde 16 havza oluşturulduğunu anımsatan Toraman, bunlardan birisinin de, Uzundere_Tortum havzası olduğuna dikkati çekerek, bu durumun Erzurum adına son derece önem taşıdığını ifade etti.

İL MÜDÜRÜ TORAMAN: HAVZA 
UYGULAMASI HAKKINDA 
BİLGİLER VERDİ 
İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, havza çalışmasının, yörenin kültürel, turizm, el sanatları, eğitim, sosyal ve ekonomik anlamda mevcut potansiyelini açığa çıkarmayı amaçladığını belirterek, "Havza çalışmasıyla yöredeki köylülerin organik yetiştiricilik ve mevcut meyve ve sebzelerin evvela eğitim metoduyla desteklenerek ideal yetiştiricilikle maksimum verim alınması hedefleniyor. Ayrıca bu ürünlerin soğuk hava depolarında muhafazası, entegre tesislerinde mamul olarak değerlendirilmesi ve Pazar payının üst noktalara çekilmesi, havza projesinin temel amaçları arasındadır." diye konuştu.

ERZURUM` UZMANLAR GELDİ, TEKNİK HEYET OLUŞTURULDU, İNCELEMELER YAPILDI 

Yürütülen bu proje çerçevesinde Orköy Genel Müdürlüğü`nden Erzurum`a uzmanların geldiğini dile getiren Toraman, "Gelen uzmanlarla birlikte il müdürlüğümüz elemanlarından oluşan teknik heyet, Tortum ve Uzundere havzasında kaymakam, belediye başkanları, ilgili kamu kurum temsilcileri, muhtarlar ve orman köylülerinin de katılım sağladığı istişare toplantısı düzenledi. Oluşturulan teknik heyet, bu bilgiler ışığında havza ön fizibilite çalışmalarını yapmış olup, gerekli bilgiler Orköy Genel Müdürlüğü`ne sunulmuştur. Havza planlarının yapılmasıyla birlikte gerçekleşen hükümler doğrultusunda havza uygulamalarına başlanacak. Sonuç olarak, yöre ürünlerini değerlendirmek, tarihi dokuyu, yöre yemeklerini, gelenek ve göreneklerini sergileyerek havzanın turizm değerini artırmak havza çalışmasının hedefleri arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı