G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VALİ MEMİŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

VALİ MEMİŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Vali Memiş, İletişim Fakültesi öğrencilerinin dersine konuk oldu

Erzurum Valisi Okay Memiş,  Atatürk üniversitesi İletişim fakültesi öğrencilerinin “Alan Muhabirlik” dersine katıldı. PANDEMİ döneminde hükümetin ve yerelde Erzurum’un aldığı önlemlerinden söz eden Memiş “ bütün ilçe belediyelerimize eşit bir şekilde ulaşarak mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderip yardımcı olduk”  dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş,  Atatürk üniversitesi İletişim fakültesi öğrencilerinin “Alan Muhabirlik” dersine katıldı. PANDEMİ döneminde hükümetin ve yerelde Erzurum’un aldığı önlemlerinden söz eden Memiş “ bütün ilçe belediyelerimize eşit bir şekilde ulaşarak mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderip yardımcı olduk”  dedi.
 Erzurum Atatürk üniversitesi İletişim fakültesi öğrencilerinin “Alan Muhabirlik” dersine konuk olan Vali Okay Memiş,  valilerin Cumhurbaşkanı tarafından atandığını ve bu sistemin daha kolay ve şeffaf  olduğunu söyledi. Merkezi yönetimlerin daha güçlü olduğunu belirten Memiş Osmanlı döneminden bugüne valiliğin önem ve görevlerinden  bahsederek sözlerine şunları ekledi “Osmanlı devletinde daha  önce valilerin bir eyalete idam cezasını onaylama yetkisine sahipken,  daha sonraki süreçlerde padişah tarafından valilerin idam yetkisini elinde alınarak merkeze bağlanmıştır. Günümüzde valiler merkez adına bir şehrin asayişini sağlar. Bende merkez adına Erzurum ilinin asayiş, güvenlik ve denetlemesinden sorumluyum. Bir valinin en önemli görevi ise adil olmasıdır.”
 
“Devlet Olarak Vatandaşın Yanında Durduk”
Korona virüsünden dolayı Erzurum’da bir çok iş yerinin kapatıldığı, vatandaşların işsiz kaldığı ve zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Vali Oktay Memiş “biz devlet olarak vatandaşın yanında yer aldık. bütün ilçe belediyelerimize eşit bir şekilde ulaşarak mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderip yardımcı olduk.  Erzurum’un sağlık altyapısına değinen Okay Memiş, şehir olarak Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi’nin en iyi sağlık imkanlarına ve tıp alanında da en iyi akademisyenlere sahip olduğunu aktardı. Vali Memiş” Pandemi döneminde hemşirelerimiz, sağlık memurlarımız, özel güvenlik personeli, jandarma ve polisimizle birlikte vatandaşlara yardım sağlayarak çok iyi bir süreci atladık” diye konuştu. Şehirdeki pozitif vakalara da dikkat çeken vali, ilk başlarda yüzün (100) üzerinde pozitif vakanın olduğunu söylerken, başarılı tedaviler sayesinde şu anki mevcut durumda testleri pozitif çıkan vatandaşların sayısı kırkların (40) altında olduğunu açıkladı.
 
Hayvancılıkta Hedef Konya'yı Geçmek
Erzurum Şehir ve bölge olarak hayvancılık açısından Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında önemini koruyor.  Başta büyük baş hayvan olmak üzere Erzurum insanlarının geçim kaynağı hayvancılık olması, mesleğin devam etmesine olanak sağlıyor. İletişim fakültesi öğrencilerinin dersine katılan Erzurum Valisi Memiş, hayvancılıkta amaçlarının  Erzurum'u bölge bazında değil, ülke bazında yükseltmek olduğunu aktararak sözlerine şu şekilde devam etti “ bizim birçok projemiz var, bunları hayata geçirerek hayvancılığı önemli bir noktaya getireceğiz. Ankara, Kars, gibi ilerle aynı seviyedeyiz. amacımız Konya’yı geçmek çünkü  onlar hayvancılık açısından bizden biraz daha ilerdedir.” Konuşmasının sonunda öğrencilerinin sorularını cevaplayan Vali Okay Memiş, kurallara uyulduğu takdirde yakın zamanda normal hayata döneceklerini söyledi.
Haber:Abdullah Tekin

 



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

Anahtar Kelimeler: MEMİŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı