G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VALİ ÖZTÜRK`ÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞARTI

VALİ ÖZTÜRK`ÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞARTI

VALİ ÖZTÜRK`ÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞARTI

VALİ ÖZTÜRK`ÜN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞARTI

 Vali Öztürk, ?Kentsel dönüşüm Erzurum için lüks talep değil. Önümüzdeki 2-3 sene içerisinde özelikle şehrin doğu kısmının bitirilmesi gerekir. Belediyeler ile hak sahiplerinin makul noktada buluşmaları lazım.? dedi. 
Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum?un en önemli sorunları arasında gösterilen kentsel dönüşüm konusunda  açıklamada bulundu. Erzurum?da, özellikle şehrin doğu kısmının tamamının kentsel dönüşüme tabi tutulması gerektiğini vurgulayan Vali Öztürk, bununla ilgili kurumlar tarafından 2-3 yıl içerisinde projenin bitirilmesi gerektiğini söyledi. 
Kentsel dönüşümün Erzurum için lüks olmadığını ifade eden Vali Öztürk, tarihi kültürel miras olarak adlandırılan binalar hariç, tamamının temizlenmesi, kentsel dönüşüme tabi tutulması gerektiğini ifade etti. Vali Öztürk, şöyle dedi:"Orada hak sahibi olanların çoğu Erzurumludur. Kiracıları farklıdır ama mülk sahipleri Erzurumludur. Pek çoğu göçüp gitmiş. Bazıları burada 5-10 metrekare bile yeri olsa ?belediye bana bir kat vermezse razı değilim? diyor. Belediyelerin de sıkıntıları var. Her iki tarafın da makul noktada buluşması lazım. Çok şey istememeleri lazım. Oralar çok rant sağlayan yerler değil. Erzurum?a büyük bir nüfus baskısı yok, uzun zamandır nüfusumuz aynı duruyor. Bizim temel amacımız, oradaki insanların uygun evlerde oturmasını sağlamak ve yaşadığımız dramatik olayları yaşamamak.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı