G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Valilik eğlenceleri iptal etti!

Valilik eğlenceleri iptal etti!

Valilik eğlenceleri iptal etti!

85336İsrail`in Filistin`de yaşattığı katliam nedeniyle 3 Temmuz Erzurum Kongresinin 95. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan müzik eğlence programları iptal edildi. Büyükşehir Belediyesinin Aziziye parkında yaptığı ramazan etkinlikleri ise sürüyor.  Konuyla ilgili Erzurum Valiliği`nden yazılı bir açıklama yapılarak şöyle denildi: 

"23 Temmuz Erzurum Kongresinin 95. Yıldönümü ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Etkinlikler 19 Temmuz Cumartesi günü ilçe stantları ve resim sergisi ile başlamış olup hafta boyunca devam edecektir. Etkinlikler hazırlanırken ve yürütülürken ülkemizin ve dünyanın gündemi de dikkate alınmaktadır. Son günlerde, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik uygulanan devlet terörü ve zulüm başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada nefretle kınanmaktadır. Bu nedenle; 20 Temmuz 2014 Pazar Günü Aziziye Parkında Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu tarafından sergilenecek olan halk oyunları ve 21 Temmuz 2014 Pazartesi Günü yine Aziziye Parkında TRT tarafından gerçekleştirilecek olan Türk Halk Müziği Konseri toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak Erzurum Valiliğimiz tarafından iptal edilmiştir." 

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesinin Aziziye parkında yaptığı Ramazan eğlenceleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin, Filistin kan ağlarken devam ettirdiği etkinlikler tepki toplarken, etkinliklerin iptal edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli