G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Vatandaş hazırlıksız yakalandı

Vatandaş hazırlıksız yakalandı

Vatandaş hazırlıksız yakalandı

85147Özel Halk Otobüslerinin parasız biniş sistemine geçişinin ilk gününde, Kardelen Kartı olmayanlar otobüslere binmekte sorun yaşayınca Kardelen Kart başvuru ve dolum merkezlerine yöneldi. Özel Halk Otobüslerinin parasız biniş sistemine geçişinin ilk gününde, Kardelen Kartı olmayanlar otobüslere binmekte sorun yaşayınca Kardelen Kart başvuru ve dolum merkezlerine yöneldi. Kardelen Kart merkezlerinde kuyruklar oluştu.
Özel Halk Otobüsleri Kartlı biniş sistemine geçti. Kartlı biniş sisteminin ilk gününde kartı olmayan ve kartına dolum yaptırmayanlar otobüslere binemedi. Sistemden haberi olamayanlar Kardelen Kart başvuru ve dolum merkezlere yöneldi. İş gününün sonu olması ve başvurucuların fazla olası Kardelen Kart merkezlerinde yoğunluk oluşturdu.
Parasız biniş sisteminden haberdar olmadığı için kartına yükleme yaptıramadığını söyleyen Ökkeş Katip, ?Kartımın sonunu daha dün bitirdim. Yarın şehre inince doldururum yarında parayla giderim diye düşünmüştüm. Ama parasız biniş sistemine 15?inde geçildiğini bilmiyordum. Bizim mahalleden da Halk Otobüsünden başka araç geçmiyor. Mecbur buraya kadar yürümek zorunda kaldım.? dedi.
Kenan Aydın, yeni sistemin çok güzel olduğunu, otobüslerdeki yoğunluğun düştüğünü belirterek, ?Allah?a şükür benim kartım her zaman doludur, o yönden bir mağduriyetim olmadı. Her zaman tıklım tıklım gider, oturacak yer bulamazdım. Ama bu gün rahat rahat yolculuk ettim. Yeni sistem için yetkililere teşekkür ediyorum.? diye konuştu. ?Çok şaşırdım? diye konuşmayan başlayan Salih Temiz de, ?Ben bu zamana kadar hiç kart kullanmadım, ihtiyaçta duymuyordum zaten. Sabah otobüse bindim, parayı şoföre uzattım. Şoför, artık para geçerli değil, Kartla biniş mümkün değince çok şaşırdım. Hemen gittim ve bir Kardelen Kart başvurusunda bulundum bende. Ama kart merkezinde de o kadar çok yoğunluk vardı ki yarım saat beklemek zorunda kaldım. Ama suç ben de, otobüslere asılmıştı parasız biniş sistemine geçileceğine yönelik. Dikkatsizliğimin cezasını çektim.? dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı