G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VATANDAŞLAR MEHMET SEKMEN´E İSYAN ETTİ

VATANDAŞLAR MEHMET SEKMEN´E İSYAN ETTİ

MEHMET SEKMEN´E NEW CİTY ÇAĞRISI: "YIKIN ARTIK BU BİNALARI

 

 

 

 

Erzurum´da önceki yıllarda yapımına başlanmış fakat ruhsatsız oluşundan dolayı durdurulan New City İnşaat alanı artık tehlikelere davetiye çıkarmaya başladı.

Erzurum´da yapımına 5 yıl önce başlanılan fakat ruhsat problemleri yüzünden durdurulan Yenişehir´deki New City inşaat alanı artık vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Son bir ay içerisinde 2 intihar vakasının yaşandığı ve yaşanan intihar vakalarından birisinin ölümle sonuçlanmasının ardından vatandaşlar, tehlikesinin yanısıra uygunsuz amaçlar için kullanılan veya madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binalar için önlem çağrısında bulundu.

Özellikle kış aylarının başlamasıyla Palandöken kayak merkezinin güzergahında bulunan bu binalar, görsel yönden hem kirlilik yaratıp hem de şehrimizin imajını bozarken, bölgede yaşayan ve bina çevresinden geçmek isteyen insanlar için de risk teşkil ediyor. Her ne kadar bazılarının çevresine, önlem amaçlı çit çekilse de binaların cadde ve sokaktan gelip geçenler için tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar insanların yaşamadığı bu binaların bir an önce yıkılması gerektiğini savunuyor.

Çevrede yaşayan vatandaşlar çocuklarının oyun oynarken binanın çevresine yaklaşmasından korktuklarını dile getirerek,  ?Bırakın küçük çocukları, bu binaların yanlarından geçerken biz bile korkuyoruz. Geceleri hemen hemen her katında mum ışığında beliren insanların buralarda neler yaptığını hepimiz tahmin edebiliyoruz. çökme tehlikesinin olduğuna inandığımız bu binalar çökerse altında kalacak olan canların hesabını kim verecek?? diye sordu.

İnşaat halinde, yarım bırakılmış yada metruk halde bırakılmış binaların uygunsuz amaçlar için yada alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılarının da mekanı haline gelebileceğini de öne süren vatandaşlar, "Daha birkaç gün önce, 15 yaşındaki bir evladımız bu boş binaların en üst katına çıkarak intihar etti ve canına kıydı. daha bu evladımızın acısını unutmadan önceki gün yine bu metruk binalardan birisinin 6. katına çıkarak intihar eden ikinci olaya şahit olduk. Özellikle Yenişehir, Kayakyolu ve yıldızkent güzergahında bulunan Okullarda eğitim gören öğrencilerin okul saatleri içerisinde bu binalar içerisinde sürekli olmaları ise tedirginliğimizi kat be kat artırmaktadır. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen´i bu konuda hassasiyete davet ediyoruz diye konuşan vatandaşlar endişelerini dile getirdiler.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli