G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VEFA BULUŞMASI KESİNLEŞTİ

VEFA BULUŞMASI KESİNLEŞTİ

VEFA BULUŞMASI KESİNLEŞTİ

VEFA BULUŞMASI KESİNLEŞTİ 

Geçtiğimiz Pazar günü gelmesi beklenen ancak golcü futbolcu Coşkun Birdal`ın annesinin rahatsızlığı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen organizasyonun 8 Ağustos Pazar günü yapılacağı açıklandı. Organizasyonu düzenleyen efsane kadronun oyuncularından Muzaffer Bilazer, Erzurumspor`un yaşatılmasının amaçlandığı organizasyona tüm Erzurum halkını beklediklerini açıkladı. 

Kapanmanın eşiğine gelen Erzurumspor`un yaşatılması amacıyla Erzurum`a gelecek olan Sadi Tekelioğlu yönetimindeki efsane kadro, Pazar günü saat 15.00`de Atatürk Üniversitesi Stadyumu`nda bir gösteri maçı yapacak. Şampiyon kadronun Erzurum`a gelişi ve gidişiyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Büyük Erzurumspor Taraftarlar Derneği`nin de görkemli bir karşılama töreni için hazırlık yaptığı öğrenildi. 
Teknik direktör Sadi Tekelioğlu ve yardımcısı Fethi Türkoğlu`nun yanı sıra, kaptan Atilla, Kürşat, Alirıza, Alparslan, Altaycan, Hüseyin, Muzaffer, Zafer, Abdulkadir, Coşkun, İlhan, Atay, Furkan, Günay`ın da aralarında bulunduğu efsane kadronun oyuncuları, 8 Ağustos günü sabah saatlerinden itibaren Erzurum`a gelmeye başlayacak.Şampiyonluk sevincini yaşadıkları eski kulüplerinin kapanmaması için vefa örneği sergilemeye hazırlanan futbolcular, tıpkı şampiyonluk kutlamalarındaki gibi kalabalık bir taraftar topluluğu önünde gösteri maçını oynamak istediklerini belirtiyorlar.
Efsane kadronun Erzurum`a geliş organizasyonunu üstlenen Muzaffer Bilazer, amaçlarının bir dönem formasını büyük bir gururla giydikleri Erzurumspor`un yaşatılması için gerekli kamuoyunu oluşturmak olduğunu söyledi. Erzurum`da artık herkesin küskünlükleri ve kırgınlıklarını bir kenara bırakarak, Erzurumspor`un menfaatleri etrafında birleşmesi gerektiğini savunan Muzaffer Bilazer, "Şampiyon kadrodaki oyuncuların birkaçı hariç neredeyse tamamı futbolu bıraktı. Ancak hepimiz Erzurumspor`da güzel günler geçirdik. Futbol piyasasında uzun yıllar ekmek yediysem bunda Erzurumspor`un rolünü unutmam asla mümkün değil. Şampiyonluğu yaşadığımız kadrodaki tüm oyuncular da 12 yıl önceki o güzel günleri unutmuş değil. Tüm arkadaşlarımızla Erzurumspor için ne yapabiliriz, elimizden ne gelir diye düşünürken, böyle bir organizasyonun uyuyan devi uyandıracağına inandık ve hemen işe koyulduk. Coşkun`un annesinin hastalığı ve bazı özel nedenlerden dolayı gelişimizi bir hafta ertelemek zorunda kaldık. Ancak 8 Ağustos Pazar günü saat 15.00`de tüm Erzurum halkını Atatürk Üniversitesi Stadyumu`na bekliyoruz" dedi.

Umutlandıran sözler

Vali Öztürk, Erzurumspor?un yaşatılması yönünde ciddi adımlar atıldığını belirterek, ?Bir işadamı koşulsuz adaylığını açıkladı? dedi. Öztürk, kendi girişimiyleriyle toplanacak yardımı yönetimlere teslim etmeyeceğini söyledi.

Erzurumspor`un 9 aylık aranın ardından yeniden profesyonel liglerde mücadele edebilmesi için yoğun bir çaba sarf eden Vali Sebahattin Öztürk, Mavi Beyazlı kulübün geleceği açısından son derece çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Vali Öztürk, Erzurumspor`a kaynak aktaracak bir derneğin kurulacağını belirterek, "Burada toplanacak parayı hesaba katarak, kimse yönetime talipli olduğunu söylemesin" dedi. 
Erzurumspor`un yaşatılması için uzun bir süredir arayışlar içerisinde olan Vali Sebahattin Öztürk, gelinen mesafeyle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Pazartesi günü kendisini makamında ziyaret eden Erzurumspor`un eski başkanlarından Gıyasettin Yüksel`in yeğeni Yavuz Yüksel`in hiçbir şart ve koşul ortaya koymadan başkanlığa aday olduğunu kendisine ilettiğini açıklayan Vali Öztürk, yaşanan bu gelişmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. 
Erzurumspor`un yönetimine talipli çıkmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Vali Öztürk, "Elbette ki, Erzurumspor`un başkanı şu olsun, bu olmasın diye bir şey söylemem söz konusu bile değil. Yavuz Yüksel, Pazartesi günü beni ziyaret etti ve çok açık bir şekilde başkanlığa aday olduğunu söyledi. Benden de, manevi destek talebinde bulundu. Futbolcu alacakları ve transferler konusunu da kendisinin çözeceğini bildirdi. Yanımızda mevcut kulüp başkanı Coşkun Arslan da vardı. Arslan da, bu gelişme üzerine hemen kongre kararı alınmasının uygun olacağını belirtti. Bu görüşmemizden bir gün sonra, Yavuz Yüksel, beraberinde teknik direktör Kahraman Karataş ile birlikte yeniden ziyaretime geldi. Bir gün içerisinde hocasını bulup, Erzurum`a getirmiş olması da memnuniyet verici. Ben de hemen kulüp tesislerinin bakıma alınması ve takım için hazırlanması noktasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar`a talimat verdim. Bugün, yarın çalışmalara başlanacak" dedi. 
Erzurumspor`a maddi destekte bulunabilmek için bir takım girişimlerde bulunduğunu ve çok ciddi mesafe katettiğini söyleyen Vali Öztürk, ancak bu paranın kimsenin iştahını kabartmamasını istedi. Vali Öztürk, toplayacağı parayı, Erzurumspor yararına kurulacak bir derneğe aktaracağını belirterek, "Hatırı sayılır miktardaki parayı, kimse kusura bakmasın ama hiçbir yönetime teslim etmem. Erzurum`da saygı gören, güvenilir 7 kişiden oluşacak dernek yönetimi bu paranın kontrolünü sağlayacak. 
Dernek yönetimi, hangi harcama konusunda ihtiyaç görürse, parayı onun için kullanacak. Açıkçası, göreve gelecek veya gelmeyi düşünen hiçbir oluşum, bu parayı düşünerek kendine yol çizmesin" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı