G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VEKİL EBE VE HEMŞİRELERE KADRO MÜJDESİ

VEKİL EBE VE HEMŞİRELERE KADRO MÜJDESİ

VEKİL EBE VE HEMŞİRELERE KADRO MÜJDESİ

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında vekil ebe ve hemşire olarak görev yapanlara kadro verilip verilmeyeceği konusunda Bakan MÜEZZİNOĞLU tarafından açıklama yapıldı.

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesine ilişkin olarak Artvin Milletvekili Uğur BAYRAKTUTAN tarafından verilen soru önergesi Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOGLU tarafından cevaplandırıldı.

Konuya ilişkin açıklamanın yer aldığı cevapta, Halen vekil olarak çalışmakta olan ebeler ile hemşirelerin kadroya alınmasını öngören özel bir çalışmamız bulunmamaktadır.” ifadesi de yer aldı.

Soru önergesi

Türkiye çapında 660 vekil Ebe - Hemşire görev yapmaktadır. Vekil Hemşire ve Ebelerin Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler neticesine Vekil Hemşire - Ebelerin ilkokul mezunu olduğu için kadro hakkının olmadığının Bakanlık personeliniz tarafından ifade edildiği iddia edilmektedir. Oysa vekil Hemşire - Ebelerin 420 kişisi Üniversite Mezunu geride kalanları ise Sağlık Meslek Lisesi mezunudur. Bu kişiler KPSS puanı ile işe alınmış ancak bir türlü kadroya geçirilmemiştir.

Bu bağlamda;

Soru 1- Vekil Ebe - Hemşirelerin ilkokul mezunu olduğu için kadro hakkının olmadığı iddiaları doğru mudur?

Soru 2- Vekil Ebe - Hemşireler neden kadroya geçirilmemektedir?

Soru 3- Vekil Ebe - Hemşireleri ne zaman kadroya almayı düşünüyorsunuz? Bir tarih açıklar mısınız?

Önergeye verilen cevap

CEVAP 1-2-3- Vekil ebe ve hemşirelerin ilkokul mezunu oldukları, bu yüzden kadro haklarının olmadığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında ilkokul mezunu olan vekil ebe, hemşire bulunmamaktadır. Vekil ebe ve hemşirelerin tamamı Sağlık Meslek Lisesi çıkışlıdırlar.

Sözleşmeli olarak çalışmakta olan ebe ve hemşireler 2013 yılı içinde kadrolu olarak atanmışlardır. Halen vekil olarak çalışmakta olan ebeler ile hemşirelerin kadroya alınmasını öngören özel bir çalışmamız bulunmamaktadır.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı