G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

VİRÜSLÜ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ALARMA GEÇİRDİ

VİRÜSLÜ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ALARMA GEÇİRDİ

VİRÜSLÜ TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ALARMA GEÇİRDİ

VİRÜSLÜ ET TARIM MÜDÜRLÜĞÜNÜ ALARMA GEÇİRDİ 

Tarım Müdürlüğü, virüslü 12 ton hamburger etinin iç piyasaya dağıldığı iddiaları üzerine alarma geçti. Fast-foodları mercek altına alan ekipler, etlerden numuneler aldı.Et örnekleri inceleniyor

TARIM İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, listeria monocytogenes` ve `Salmonella ssp` bakterilerini taşıyan 12 ton hamburger etinin iç piyasaya dağıtıldığının anlaşılması üzerine alarma geçti. Kontrol ekipleri, okul kantinleri fast-food satışı yapan yerlere ani baskınlar düzenleyerek, aldıkları et örneklerini laboratuvara gönderdi. Üçer kişiden oluşan altı ekiple kentteki tüm ilk ve ortaöğretim ile üniversite kantinlerini denetleyen ekipler, hazır gıda tüketim maddeleri satan kafe ve lokantaları sıkı takibe aldı.

 

 

Altun: Denetimler devam edecek

 

 

HALKIN sağlığını yakından ilgilendiren hastalıklı et olayıyla ilgili denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, hambugrerlerin çokça tüketildiği okul kantinlerindeki incelemelerin süreceğini belirtti. Altun, numunelerdeki incelemelerin 15 güne kadar sonuçlanacağını belirterek, " Bütün illerde olduğu gibi hambur etlerinden örnekler alarak incelenmek üzere laboratuvarlara gönderiyoruz. Kamuoyu çok duyarlı.  Denetimler uzun bir süre daha devam edecek? dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı